Hoe bereken je procestijd?

Hoe bereken je procestijd?

De procestijd is de tijd die een product op een werkstation doorbrengt (Panneman, 2017). De Procestijd kan gemeten worden door een rode stip op het product te plakken wanneer het product aangeleverd wordt, en te wachten tot het product met de rode stip er aan de andere kant weer uit komt.

Wat is takt tijd?

De Takttijd-analyse is een managementmethode om snel te kijken of productie op het gewenst niveau acteert. De capaciteit en snelheid van het productieproces vergelijk je met het ritme van de klant (de markt). Het begrip Takttijd stamt uit het Duits (Taktzeit).

Wat is een Stroomeenheid?

Definities die `stroomeenheid` bevatten: Amp = 1) Ampère 2) Ampère (afk.) 3) Eenheid van elektrische stroomsterkte 4) Elektrische eenheid 5) In eigen handen 6) In eigen handen (afk.) 7) Maateenheid 8) Sterkte eenheid voor elektrische stroom (afk.)

Hoe bereken je de capaciteit van een proces?

Zo ontstaat een bezettingsgraad van een proces die wordt bepaald door de doorstroomsnelheid en de theoretische capaciteit (bezettingsgraad = doorstroomsnelheid / theoretische capaciteit). Deze bezettingsgraad is een belangrijke indicator voor de mate waarin voorzieningen (machines, mensen) worden benut.

Wat is de lead time?

De tijd die verstrijkt tussen het moment waarop de behoefte aan het goed ontstaat en het moment waarop de goederen voor bevrediging van die behoefte beschikbaar zijn. De lead time bestaat dus onder meer uit de leveringstijd, de periode die nodig is voor vervoer enzovoort.

Wat is een management time frame?

Time management is het veelal procesmatig, effectief en efficiënt plannen en uitoefenen van activiteiten en taken met als doel de effectiviteit, efficiëntie en productiviteit te verhogen. Door gebruik te maken van time management krijg je de regie over je werk weer in handen en kun je tijd en taken effectiever managen.

Wat is een Lean proces?

Lean is een business strategie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde voor de klant in alle processen. Door de klant centraal te stellen creëer je maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven