Hoe breed mag landbouwverkeer zijn?

Hoe breed mag landbouwverkeer zijn?

“Landbouwvoertuigen en -werktuigen mogen wettelijk maximaal drie meter breed zijn.

Hoe breed mag een vrachtwagen laden?

Breedte en hoogte vrachtwagen en combinaties De maximumbreedte is beperkt tot 2,55 meter en 2,60 meter bij geconditioneerde voertuigen, mits de wanden van het voertuig ten minste 4,5 cm dik zijn. De hoogte mag niet meer zijn dan 4,00 meter.

Hoe breed mag een boottrailer zijn?

Voor het gebruik van boottrailers gelden bepaalde maximum afmetingen. Binnen Europa mag een boottrailer maximaal 2,55 meter breed zijn. In sommige landen is het mogelijk, onder voorwaarden, tot 3 meter breedte toestemming te krijgen. De lengte van de mast mag in Nederland maximaal 8 meter zijn.

Hoe lang mag een onbeladen aanhanger zijn?

Ondeelbare ladingmag aan de achterzijde van een meerassige aanhangwagen maximaal 4 m uitsteken, gemeten vanaf deachterste achteras; echter de uitstekende lengte mag niet meer zijn dan 0,5 x de lengte van het voertuig of aanhangwagen.

Hoe breed mag je over de weg?

Het voertuig inclusief lading mag in de breedte totaal maximaal 3 meter zijn, dit is enkel zo bij ondeelbare lading. Bij een deelbare lading mag deze niet in de breedte uitsteken. Als de lading in de breedte meer dan 10 centimeter uitsteekt is het verplicht deze rood wit te markeren.

Hoe breed over de weg?

Breedte op onverharde wegen De breedte van een personen-, bestel- of vrachtauto en daaraan gekoppelde aanhangwagen mag, met inbegrip van de lading, op onverharde wegen niet meer zijn dan 2,20 meter.

Welke 2 ontheffingen zijn er?

De RDW geeft ontheffingen af voor het vervoer van lading, voor speciale voertuigen en gecombineerde ontheffingen voor voertuig en lading. Ontheffingen gelden op de aangegeven wegen of routes in Nederland.

Hoe breed mag transport zijn?

REGELGEVING. In Nederland mag het transport max. 2.50 / 2.75 mtr. breed zijn.

Welke reflectoren op aanhanger?

Altijd verplicht zijn: Naast deze verplichte verlichting moet uw aanhangwagen ook voorzien zijn van twee driehoekige reflectoren aan de achterzijde en twee witte reflectoren aan de voorzijde. De reflectoren dienen, vanaf de grond gemeten, tussen de 35 en 90cm hoogte te zitten.

Hoe breed mag je vervoeren over de weg?

De lading van personenauto’s mag niet meer dan 20 cm buiten elke zijkant van de auto uitsteken tot een maximumbreedte van 2,55 meter. Voor aanhangwagens (en vrachtauto’s) geldt dat de breedte van het voertuig incl. de lading niet breder mag zijn dan voor het vervoer noodzakelijk is, met een maximum van 3,00 meter.

Hoe ver mag wat uit steken op een aanhanger?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven