Hoe dik beton storten?

Hoe dik beton storten?

Over het algemeen geldt dat een betonvloer minimaal 8 cm dik moet zijn. De exacte berekening kan je het beste overlaten aan een specialist. Bij verbouwingen in huis is dat ook meestal verplicht.

Kun je zelf beton storten?

Een vloer storten kun je heel goed zelf, en het heeft ook iets om zelf beton te storten. Zet met vier tuinpalen de hoekpunten van de 4 m2 betonnen vloer uit. Houd tussen de palen een afstand aan van 210 cm. Tip!

Kun je beton storten op Zand?

Betonvloer op zand storten Direct beton gieten op je zandlaag is geen goed idee: het water van de betonmortel loopt weg doorheen de zandlaag. Je beton zal al snel scheuren vertonen. Een tussenlaag (bijvoorbeeld een folielaag) zal je beton beschermen en is daarom een goede oplossing.

Hoe moet je beton storten?

Stap voor stap een betonvloer storten

  1. Voorbereiding. Plak de wanden en muren grenzend aan de stortlocatie af.
  2. Graafwerkzaamheden.
  3. Bekisting.
  4. Breng betonwapening aan.
  5. Stort het beton.
  6. Afwerking voor het drogen.
  7. Verharden en drogen.
  8. Afwerken na het drogen.

Hoe dik moet een garagevloer zijn?

In uw garage staat misschien uw auto. En wie weet zelfs een motor en zwaar gereedschap. Een betonvloer moet dan ook dikker zijn dan bijvoorbeeld in uw tuinhuisje of woonkamer. Houd ongeveer een dikte aan van 18 tot 20 cm en pas dubbele bewapening toe.

Hoe dik beton garage?

Dikte betonvloer voor in de garage Een garage biedt vaak onderdak voor een auto. Of staan er zware gereedschappen. Dus de betonvloer moet dan dikker en dus steviger zijn dan als u de vloer in uw tuinhuisje zou storten. Houd ongeveer een dikte aan van tussen de 18 en 20 cm voor in de garage.

Hoe lang doe je over beton storten?

Over het algemeen kan er van uitgegaan worden dat voor 1 cm gestort beton rekening gehouden moet worden met een uithardingstijd van een week. Na ongeveer 28 dagen is het beton volledig uitgehard. In veel gevallen is het beton echter reeds na 1 – 2 dagen beloopbaar, maar nog niet optimaal belastbaar.

Hoeveel cm zand onder betonvloer?

Deze dient 60 cm diep te zijn. Vul de uitgegraven plek met een 10 cm dikke laag metselzand of ophoogzand. Zorg ervoor dat deze laag 5 cm onder het maaiveld uitkomt. Stamp of tril het zand goed aan en strijk de nieuwe laag glad met behulp van een afrijlat.

Welke isolatie op zand?

Voordat we een betonvloer storten op zand adviseren we om eerst een goede isolatielaag aan te brengen. Bijvoorbeeld een XPS, een EPS of een PIR. Een 10 centimeter dikke EPS isolatie is een goedkope isolatie, maar 6 centimeter XPS is duurder, maar dunner met een hogere isolatiewaarde.

Hoe moet je beton vlinderen?

Gevlinderd beton Het vlinderen van beton gebeurt na het gieten van het beton met een vlindermachine. De ronddraaiende bladen van deze machine bewegen over de vloer. Deze bewegingen zorgen er voor dat de structuur gladder en dichter wordt. Na het polieren is de nieuwe betonvloer klaar en kan deze verder uitharden.

Kun je beton op beton storten?

Tegels of beton Je kunt eenvoudig een nieuwe betonvloer over een bestaande betonnen ondervloer laten gieten. Je bestaande vloer moet dan alleen opgeschuurd worden. Eerst wordt dan nagegaan of de tegels een mooi egaal oppervlak vormen. Daarna wordt de vloer opgeruwd voor een optimale hechting van het beton.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven