Hoe doe je een schuine streep op de E?

Hoe doe je een schuine streep op de E?

Druk op de ‘e’-toets en houd hem ingedrukt. Druk voor een streepje naar rechts op de ‘1’-toets. Klikken op de é mag ook.

Hoe krijg je een accent op de e?

Grave (à, è, ì, ò, ù): typ het teken ` (links naast de 1-toets) en daarna de letter. Circonflexe (â, ê, î, ô, û): typ het teken ^ (op de 6-toets) en daarna de letter. Tilde (ã, õ, ñ): typ het teken ~ (links naast de 1-toets) en daarna de letter.

Hoe typ je een hoge streep?

In Microsoft Windows kan een hoge punt worden ingevoerd met de combinatie Alt + 2 5 0 of Alt + 0 1 8 3 (op het numerieke “eiland”). In OS X kan het teken worden ingevoerd door te drukken op: ⌥ Opt + ⇧ Shift + 9. ⌥ Opt + ⇧ Shift + .

Hoe heet schuine streep op de E?

Het accent aigu (Latijn: acutus, scherp), in de drukkerij kort met kuut aangeduid, is een diakritisch teken in de vorm van een streepje boven een letter dat van linksonder naar rechtsboven wijst.

Hoe doe je een dakje op de e Chromebook?

De e-accent aigu: alt gr e: é. De accent grave gaat volkomen anders. Op mijn toetsenbord: ctrl ` en dan de e: è. Dus voor élè: alt gr e l ctrl `e.

Hoe maak je een accent grave op je toetsenbord?

Een streepje dat andersom op de e staat, heet een accent grave. Dit typ je door kort de toets naast de 1 in te drukken. Daarna tik je de e en verschijnt er en è. Hetzelfde gebeurt als je dit doet met een u, i, o en a.

Hoe typ je français?

WINDOWS: INTERNATIONAAL TOETSENBORD Cédille (ç), typ ‘ en dan c. Circonflexe (ê), typ ^ (verschuiving + 6) dan e. Tréma (ö), typ ” (verschuiving + ‘) dan o. Om Franse aanhalingstekens ” ” te typen, gebruik ctrl + alt + [ en ], respectievelijk.

Hoe typ je een bolletje?

(alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Hoe noem je een streepje op de E?

Klemtoontekens. In dit geval is het teken op de é een klemtoonteken, waarmee je extra nadruk op een woord legt. Klemtoontekens zijn altijd een streepje van linksonder naar rechtsboven. Dat teken heet ook wel een accent aigu.

Hoe typ je een A met een streepje naar rechts?

Streepje op de a naar rechts: Druk op de alt toets en tik in het numerieke gedeelte 0225.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven