Inhoudsopgave
Hoe drukverband verwijderen?
Heeft u uw enkel verstuikt, dan mag u na drie dagen met een verband om lopen. Twee dagen later kunt u het verband verwijderen….Voor de arm
- Knijp uw vingers samen en houd drie tellen vast, Strek ze daarna geheel en houd ook drie tellen vast.
- Maak draaibewegingen met uw pols.
- Draai rondjes met uw schouder.
Hoe lang mag een drukverband blijven zitten?
U mag geen ringen of armbanden dragen. Deze kunnen gaan knellen bij een zwelling. De arts heeft u persoonlijk verteld hoe lang u het drukverband om moet houden. Meestal is dit ongeveer 5 dagen.
Welke richting drukverband?
Om stuwing in de ledematen te voorkomen dient men bij het aanbrengen van een zwachtel altijd in de richting van het hart te zwachtelen. Men begint dus aan het uiteinde van de ledemaat (distaal) en werkt naar het lichaam toe (ofwel ‘in de richting van het hart’ of proximaal).
Hoe strak moet drukverband?
Wanneer het drukverband zodanig knelt dat uw vingers of tenen dikker worden, verkleuren, kouder worden, tintelen, pijnlijk gespannen of gevoelloos worden, ook na een periode van rust en omhoog houden, dan moet u het drukverband opnieuw, maar iets minder strak aanleggen.
Hoe leg je een drukverband aan?
Aanleggen van een wonddrukverband Houdt het geblesseerde lichaamsdeel in een comfortabele stand voor het slachtoffer. Breng rondom de wond, kneuzing of verstuiking een laag watten aan. Dit zorgt ervoor dat de druk beter wordt verdeeld. Leg vervolgens op de watten een zwachtel aan.
Wat gebeurt er als je verband te strak zit?
Als het drukverband te strak zit, kan er zwelling optreden. Door te weinig ruimte onder het verband worden de bloedvaten dichtgedrukt. Een zwelling is het geval als u last krijgt van pijnlijke, gezwollen, koude, tintelende, blauwe of witte tenen.
Hoe werkt een drukverband?
Wat is een drukverband? Een drukverband is opgebouwd uit synthetische watten waar een zwachtel omheen zit. Een drukverband oefent druk uit op het lichaamsdeel dat u ermee verbindt. Het wordt vooral gebruikt bij blessures om verdere zwelling te voorkomen.