Hoe duur is een huis in Zwitserland?

Hoe duur is een huis in Zwitserland?

Bron: Engel & Völkers Residential Marktrapport Zwitserland 2017

Zürich Sankt Moritz
Gemiddelde prijs/m2
A-locatie 17.000 – 20.000 CHF/m² 20.000 – 35.000 CHF/m²
B-locatie 15.000 – 17.000 CHF/m² 12.000 – 25.000 CHF/m²
Gemiddelde huur/m2/jaar

Kan je een huis kopen in Zwitserland?

Alleen Zwitsers zelf kunnen een woning kopen. In Zwitserland is het niet toegestaan om onroerend goed met woonbestemming te kopen als niet Zwitsers ingezetene. Dit is wettelijk vastgelegd middels de Lex Koller wetgeving. Deze zelfde wetgeving reguleert ook meteen de uitzonderingen hierop.

Hoeveel is Zwitserland duurder dan Nederland?

Zwitserland is met heel veel dingen wel 3 keer zo duur als Nederland. Tenzij je, zoals ik eerder noemde, een appartement hebt of op een camping staat waar je zelf kan koken bijvoorbeeld.

Hoeveel kost een reis naar Zwitserland?

Als u een week wilt doorbrengen in Zwitserland zullen de kosten van uw verblijf: 999 EUR (1,000 CHF) -een voordelig verblijf voor 7 dagen in Zwitserland. 1,500 EUR (1,600 CHF) – een budgetreis van 7 dagen in Zwitserland. 1,900 EUR (2,000 CHF) voor een verblijf van een week comfortabel in Zwitserland.

Hoe duur is Zwitserland vakantie?

Hoe duur is Zwitserland? Zwitserland is relatief duur, maar niet onbetaalbaar. Geld besparen kan onder andere met gratis openbaar vervoer in verschillende steden en met de Swiss Half Fare Card, die 50% korting biedt op dagtochten. Ook in Zwitserland zijn er goedkope hotels te vinden.

Is Zwitserland duurder dan Oostenrijk?

Zwitserland duurst Voor wie naar de Alpen wil, is Oostenrijk overigens nog lang niet zo’n ongunstige keuze op financieel gebied. Buurland Zwitserland is het duurste land, voedsel is daar ruim 60 procent duurder dan het Europese gemiddelde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven