Hoe duur is een postzegel voor een brief?

Hoe duur is een postzegel voor een brief?

Dit jaar betaal je nog 91 cent per zegel voor post binnen Nederland. Vanaf 1 januari 2021 gaat die prijs omhoog naar 96 cent per zegel. Ook het basistarief voor briefpost naar het buitenland gaat met vijf cent omhoog, van 1,50 naar 1,55 euro. Het versturen van een pakketje blijft even duur, namelijk 7,25 euro.

Hoe moet je post versturen?

Je post kun je op verschillende manieren versturen. Kies de manier die bij je past: online, met postzegels of via een PostNL-locatie….Voor een vlotte bezorging van je kaart of brief zijn de volgende zaken belangrijk:

  1. Je brief past door de brievenbus.
  2. Je brief is juist geadresseerd.
  3. Je brief is voldoende gefrankeerd.

Wat is de waarde van een postzegel 2021?

Met ingang van 1 januari 2021 verhoogt PostNL de tarieven voor het versturen van brieven in Nederland en van Nederland naar het buitenland. Bij frankeren met de frankeermachine verandert het tarief van € 0,85 naar € 0,90. Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt € 1,55, dat was € 1,50.

Wat kan ik als brief versturen?

Verzenden van brieven binnen Nederland

  • Voor brieven tussen de 0 en 20 gram heb je één Nederlandse postzegel met een één nodig.
  • Voor brieven tussen de 20 en 50 gram heb je twee Nederlandse postzegels met een één nodig.
  • Voor brieven tussen de 50 en 100 gram heb je drie Nederlandse postzegels met een één nodig.

Hoe moet je post sorteren?

Elke dag weer worden alle brievenbussen in heel Nederland geleegd en worden de brieven naar een postsorteercentrum gebracht. Daar wordt de post gesorteerd op postcode, zodat de postbodes de brieven op het juiste adres kunnen bezorgen. De rest en het overgrote deel van de brieven gaat de machine in.

Wat moet er op een envelop aan postzegels?

Op de meeste brieven zult u kunnen volstaan met één postzegel. Een gewone envelop met twee normale A4-tjes is lichter dan 20 gram. Als u een cd in ‘jewelcase’ met twee a4’tjes wilt versturen valt u meestal in de vierde gewichtsklasse en moet u dus 4 postzegels plakken.

Hoeveel Porto moet er op een kerstkaart?

Met de decemberzegel verstuur je heel voordelig al je kerst- en nieuwjaarskaarten (tot 50 gram). Is je kaart zwaarder dan 50 gram? Dan geldt het normale verzendtarief. Gebruik in dat geval gewoon een postzegel Nederland 1 of 2.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven