Hoe en waarom reist de monarchvlinder?

Hoe en waarom reist de monarchvlinder?

Deze beide populaties hebben gemeen dat ze in de lente uit hun overwinteringsplaatsen komen om in de zomer naar het oosten en noorden te trekken. Tijdens deze trek zetten de vrouwtjes eitjes af en ontwikkelt zich een tweede generatie die verder noordwaarts vliegt. Dit proces herhaalt zich vervolgens een aantal keer.

Waar komt de monarchvlinder voor?

De monarchvlinder leeft oorspronkelijk in grote delen van Amerika en is daar een bekende trekvlinder. ’s Zomers leeft hij in het noorden van Amerika en Canada, in het najaar trekt hij in groepen naar het zuiden waar hij overwintert in Florida, Californië en Mexico.

Wat is dit voor een vlinder?

Herkenningskaart vlinders Een vlinder in je tuin, maar je weet niet welke? Onze herkenningskaarten helpen je daarbij! Zo zie je het verschil tussen de kleine vos en de distelvlinder, en leer je de koolwitjes uit elkaar te houden. Leuk en leerzaam!

Hoe ver vliegt een vlinder?

De meeste vlindersoorten vliegen gewoonlijk niet hoger dan enkele tientallen meter boven de grond. Bepaalde soorten vlinders en motten vertonen echter een “trek” (migratie) zoals sommige vogels.

Hoe ver vliegt de monarchvlinder?

De monarchvlinder staat erom bekend dat hij superver vliegt om te overwinteren. In een hele groep vliegt hij van de Verenigde Staten naar Mexico. Dat is bijna 4500 kilometer! Voor zo’n klein diertje is dat enorm ver.

Wat eet de monarchvlinder?

Als rups eet de monarchvlinder de zijdeplant. De zijdeplant is voor veel diersoorten giftig. De monarchvlinder gebruikt deze gifstoffen die hij als rups heeft opgeslagen als natuurlijk afweermiddel. Als vlinder bestaat zijn dieet uit nectar.

Wat zegt een dagpauwoog?

Uit nieuwsgierigheid zocht ik op welke betekenis aan een Dagpauwoog wordt toegekend – en dit vond ik. Hij zegt je: ‘Laat je schoonheid zien! Jouw prachtige eigenschappen zijn waardevol voor deze wereld. Jij mag er zijn!

Wat is dit voor rups?

Soorten die op elkaar lijken Het is vaak wel mogelijk om uit te maken tot welk geslacht (genus) de soort behoort, maar determineren tot op soortniveau is lang niet altijd mogelijk. De enige manier om er dan achter te komen om welke soort het gaat is om de rups op te kweken tot vlinder.

Hoe lang kan een vlinder leven?

Hoe oud een vlinder wordt, is heel verschillend. De citroenvlinder kan meer dan een jaar oud worden (als vlinder). Dat komt omdat de citroenvlinder ook in de winter vlinder is, en geen eitje, rups of pop. De meeste vlinders worden veel minder oud, ongeveer twee tot drie weken.

Hoe oud kan een vlinder worden?

Distelvlinder: 12 maanden
Vlinders/Levensduur

Hoe ver vliegt een atalanta?

Een trekvlinder van enkele centimeters kan afstanden afleggen van wel honderden kilometers. Zo heeft een distelvlinder of een atalanta in juni in Nederland vaak een lange reis achter de rug.

Hoe weten trekvlinders de weg?

Net als mensen hebben de monarchvlinder een interne klok. Bij mensen bevindt die zich in de hersenen; bij vlinders zit het systeem om de tijd bij te houden in hun antennes. Samen met informatie over het licht en de horizon, uit de grote ogen van de vlinder, kunnen de hersenen de richting bepalen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven