Hoe gaan kinderen in Vietnam naar school?

Hoe gaan kinderen in Vietnam naar school?

Net als in Nederland gaan de kinderen in Vietnam ook naar school. In Vietnam hebben alle scholen hetzelfde programma en werken alle kinderen met dezelfde boeken. Dus als je in een bepaalde week alle tienduizend scholen van Vietnam zou kunnen bezoeken, zou je overal hetzelfde horen.

Hoe is het onderwijs in Vietnam?

De leerplicht duurt 5 jaar (leerlingen van 6 tot 11 jaar) en tijdens die 5 jaar is het onderwijs gratis voor iedereen. De officiële onderwijstalen zijn het Vietnamees en Engels. Het academisch jaar loopt van september tot juni. Primary education (tieu hoc) duurt 5 jaar en is bedoeld voor leerlingen van 6 tot 11 jaar.

Hoelang duurt een schooldag in Finland?

Finland gaan kinderen vanaf 7 jaar naar de basisschool (first grade). Op de kleinere basisschool, Luolaja, starten de leerlingen als ze 6 jaar oud zijn met ‘pre school’. Ze gaan dan elke ochtend naar school (4 uur). Ook als de leerlingen ouder zijn, zijn de schooldagen relatief kort, ongeveer 5 uur per dag.

Hoe is het onderwijs in Noorwegen?

In Noorwegen wordt nog over klassen gesproken. De leerplicht bedraagt tien jaar, na het basisonderwijs (klas 1-7) volgt de onderbouw van het voortgezet onderwijs (klas 8-10). Op de meeste Noorse scholen kun je voor beide onderwijsvormen terecht, kinderen gaan dan ook vaak tot hun zestiende naar een en dezelfde school.

Hoe is het relief in Vietnam?

In het noorden nabij Sapa ligt de hoogste berg van Vietnam, de Fan-si-pan, van 3143 m. Het smalste stuk tussen kustlijn en de grens is 50 km breed, het breedste 600 km. De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80-490 m).

Hoe werkt school in Finland?

Finland kent een 9-jarige leerplicht, voor de leeftijdscategorie 7 tot 16 jaar. Dat is de periode waarin de leerling de basisschool doorloopt. Het hoger onderwijs in Finland is gebaseerd op een binair systeem en wordt verzorgd door 16 universiteiten en 25 instellingen voor hoger beroepsonderwijs.

Wat is Fins model onderwijs?

Finnen gaan ervan uit dat kinderen beter en effectiever leren als ze fris zijn. Bovendien leert een kind ook heel veel van spelen. Bijkomend voordeel is dat de leraar zelf meer tijd overhoudt voor lesvoorbereiding en onderwijsontwikkeling. Iets waar leraren in Nederland bijna geen tijd voor hebben.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven