Hoe gebruik je FileZilla?

Hoe gebruik je FileZilla?

Zoals je gemerkt hebt bestaat FileZilla uit verschillende vakken. Het grote vak rechts toont zoals je zojuist geleerd hebt de bestanden op de server. Het grote vak aan de linkerkant toont de bestanden die op jouw computer staan. Op deze manier kun je dus bestanden uitwisselen van je computer naar de server en andersom.

Wat is de FTP?

FTP is een afkorting van File Transfer Protocol, oftewel een protocol voor bestandsoverdracht.

Wat is FTP upload?

FTP staat voor File Transfer Protocol en gebruik je om bestanden naar je server te uploaden of van je server te downloaden. Verbinden met FTP doe je met een FTP cliënt (bijvoorbeeld Coda, Cyberduck of FileZilla).

Hoe ziet een FTP adres er uit?

Als je een FTP-adres tegenkomt op een webpagina, dan zien ze er meestal allemaal ongeveer hetzelfde uit, met wat lichte variaties. Bijvoorbeeld: ftp.example.com:21. Dit betekent dat de host is ftp.example.com en de poort 21. Deze heb je beide nodig als je een verbinding wilt maken met een Ftp-server.

Welke poort bij FileZilla?

Beveiligde FTP verbinding Filezilla Normaal gesproken maakt uw FTP programma standaard verbinding met poort 21. Poort 21 is niet beveiligd waardoor het mogelijk is dat hackers kunnen meekijken mits ze op hetzelfde netwerk zitten. Vaak wordt poort 22 gebruikt om een beveiligde verbinding op te zetten.

Welke FileZilla downloaden?

FileZilla 3.52.0.1, 3.52.0.2 en 3.52.0.3 zijn kleine updates van het FTP programma die vandaag verschenen zijn.

Wat is FTP password?

Het File Transfer Protocol (FTP) is een protocol voor de uitwisseling van bestanden met een webserver. FTP-verkeer wordt standaard niet versleuteld verstuurd. Om bestanden en wachtwoorden veilig te stellen kan eventueel wel gebruik worden gemaakt van encryptie, zoals bij Secure FTP (SFTP) of FTP over SSL.

Wat is FTP gebruiker?

FTP staat voor File Transfer Protocol en wordt gebruikt om data te up- en downloaden. Met een FTP-account kunt u op internet of met een speciaal programma (bijvoorbeeld SmartFTP of WS FTP) bestanden up- en downloaden naar uw schijfruimte op de server van uw hostingprovider.

Wat betekent FTP wielrennen?

FTP, ofwel Functional Threshold Power, is zo’n term die ervaren fietsers en wielertrainers vaak vrij nonchalant rondstrooien. Simpel gezegd is FTP het gemiddelde aantal watt aan vermogen dat een renner gedurende een uur kan volhouden – de kracht die je op de pedalen drukt dus.

Waar gebruik je FTP voor?

FTP (File Transfer Protocol) is een standaard internetprotocol dat, zoals de naam al doet vermoeden, wordt gebruikt om bestanden over te zetten tussen computers. FTP software maakt gebruik van een clientserver model, dus het vereist twee delen, een FTP client en een FTP server.

Wat is een FTP map?

FTP is de afkorting voor File Transfer Protocol en het zorgt ervoor dat bestanden van de ene computer naar de andere computer verstuurd kunnen worden. Een voorbeeld van een FTP-programma is bijvoorbeeld FileZilla, ik maak hier zelf ook gebruik van en het is beschikbaar voor Mac en Windows.

Hoe gebruik je een FTP server?

File transfer protocol (FTP) is een protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt. Het standaardiseert een aantal handelingen die tussen besturingssystemen vaak verschillen. Een FTP-client (zoals FileZilla) start een verbinding met een FTP-server standaard via TCP-poort 21.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven