Hoe gebruik je IPv6?

Hoe gebruik je IPv6?

IPv6, de basis IPv6 en IPv4 delen één belangrijk punt: het binaire systeem. Waar IPv4 een totaal van 32 bits heeft (4 octetten van 8 bit), heeft IPv6 een totaal van 128 bits (8 hexatetten van 16 bits). Bovendien maakt IPv6 in geschreven vorm, gebruik van hexadecimale getallen, in plaats van decimaal (IPv4).

Wat is IPv6 Ziggo?

IPv6 staat voor Internet Protocol versie 6 en is de opvolger van Internet Protocol Versie 4 (IPv4). In een Internet Protocol staat hoe een IP-adres is opgebouwd. Elk apparaat dat op internet is aangesloten, heeft een eigen uniek IP-adres.

Welke providers hebben IPv6?

KPN is in mei van 2015 begonnen met proefdraaien van IPv6. Ziggo biedt sinds 7 april 2015 ook IPv6 adressen aan bij haar klanten. Ook verschillende kleinere providers als XS4all en ZeelandNet bieden al de mogelijkheid om IPv6 aan te zetten.

Hoe noem je het eerste gedeelte van een IPv6 adres wat bestaat uit 48 bits?

We zien hierboven een Global Unicast Ipv6 adres zoals deze uitgegeven kan worden door een provider. De eerste 3 octetten (48 bits) zijn vast. Dit is de site prefix. De laatste 64-bits (4 octetten) zijn gereserveerd voor de host netwerken.

Kan ik in een IPv6 adres de letter G tegenkomen?

Anders dan de decimale ipv4-adressen worden ipv6-adressen overigens hexadecimaal weergegeven, zodat je ook de letters a tot en met f kunt tegenkomen.

Wat doet een IPv6?

Internet Protocol versie 6 (IPv6) is een netwerkprotocol dat communicatie en gegevensoverdracht mogelijk maakt. IPv6 is in 1998 ontstaan met als doel het IPv4-protocol op een dag te vervangen. Een standaard IPv4-adres is 32-bit en ziet er zo uit: 255.255.255.255, hiermee zijn 4,2 miljard unieke IP-adressen mogelijk.

Wat is IPv6 switch?

Elk apparaat krijgt een apart adres om het te herkennen, een IP-adres. Door het grote aantal apparaten, zijn de beschikbare adressen zo goed als op. Daarom ‘verhuizen’ we de komende tijd – zonder dat jij hier iets van merkt – naar een nieuw type IP-adres. Dit nieuwe type heet IP versie 6 (IPv6).

Wat is IPv6 tunnel?

Om IPv6 over IPv4 te transporteren hebben ze een aantal tunnel protocollen bedacht. Dit zijn tunnel protocollen die automatisch een tunnel maken vanaf een IPv6/IPv4 host naar een IPv6 router of host. Dus zonder dat je iets doet maak je gebruik van een deze tunnels.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven