Hoe gedraag jij je online?

Hoe gedraag jij je online?

Enkele concrete richtlijnen:

  1. Gedraag je tegenover anderen zoals je zelf behandeld wil worden.
  2. Gebruik geen hoofdletters om iets te benadrukken.
  3. Schrijf per bericht over één onderwerp en formuleer het onderwerp kort en duidelijk.
  4. Wees voorzichtig met humor en sarcasme.

Wat zet je wel en niet op internet?

Deze toptienregels voor wat je online wel en niet moet doen helpen te voorkomen dat je in online (en offline) in de problemen komt.

  1. Houd persoonlijk informatie professioneel en beperkt.
  2. Houd je privacyinstellingen ingeschakeld.
  3. Surf veilig.
  4. Zorg ervoor dat je internetverbinding veilig is.

Hoe ga je veilig om met social media?

Foto’s en berichten kunnen ook na het verwijderen nog op internet rond blijven zwerven. Denk goed na voordat u iets plaatst. Wanneer u een foto van bijvoorbeeld uw kleinkind wilt posten, vraag eerst om toestemming. Als u op vakantie bent, wilt u een mooie foto vaak met uw vrienden delen.

Wat mag wel en niet op social media?

Wat mag je wel en niet delen via sociale media?

  • Vraag altijd toestemming aan degene die duidelijk en herkenbaar op je foto’s of video’s te zien is voordat je het materiaal doorstuurt naar anderen of op het internet verspreidt.
  • Voeg ook niet ongevraagd mensen toe (taggen) aan foto’s en video’s.

Wat deel ik op social media?

Dat kan een mededeling zijn, een opinie, een grapje of een link naar bijvoorbeeld een interessant artikel of leuk filmpje. Twitter is een handig medium om snel veel informatie te krijgen. LinkedIn is een zakelijk netwerk. Mensen geven informatie over wat ze voor werk doen en hebben gedaan.

Wat is van groot belang als ik online ben?

Online aanwezig zijn heeft een impact op je imago Mensen willen je contactgegevens, je aanbod, informatie,… op het internet vinden. Een website vormt je online visitekaartje waarmee je potentiële klanten kan aantrekken en overtuigen. Een website heeft voor een onderneming niets als voordelen.

Wat doe je op het internet?

Ongeveer 60% doet onderzoek op internet, shopt online en zoekt naar informatie over gezondheid. Vijftig procent doet zijn bankzaken online, zoekt naar banen en boekt reisjes. En bijna 15% is online op zoek naar mensen (een partner misschien).

Wat vind jij van sociale media?

Social media neemt tegenwoordig een steeds grotere en prominentere rol in onze samenleving in. En dat is natuurlijk niet voor niks. Social media is namelijk een ideale manier om (gratis) content te delen. Daarnaast kun je met social media eenvoudig in contact komen met (oude) vrienden en familie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven