Hoe gedragen de verschillende soorten stralingen zich?

Hoe gedragen de verschillende soorten stralingen zich?

De straling met een lager energieniveau per foton heeft een grotere golflengte dan de straling met een hoger energieniveau per foton. Andere soorten straling (zoals röntgenstraling) gaan door weefsels heen en hebben daardoor medische toepassingen.

Welke twee types golven gaan dwars door de aarde heen?

Deze twee typen van golven of trillingen bewegen zich dwars door de aarde, dit worden body-waves genoemd, waarbij wel opgemerkt dient te worden dat de S-golf niet door de aardkern heen kan gaan, de P-golf daarentegen wel. Hieruit is afgeleid dat de aardkern gedeeltelijk vloeibaar is.

Welke apparaten werken met radiogolven?

Toepassingen

  • Radio-omroep (en ook televisie)
  • Communicatie tussen zendamateurs.
  • Mobiele telefoons.
  • Positiebepaling met GPS, DECCA enz.
  • Communicatie met schepen en vliegtuigen.
  • Communicatie met ruimteschepen, satellieten en ruimtesondes.
  • Communicatie tussen hulpdiensten (brandweer, politie enz.) en openbaar vervoer.

Welk soort elektromagnetische straling beweegt ongehinderd dwars door een muur heen?

Doordringend vermogen van radiostraling is heel groot: Het gaat dwars door muren heen. Alleen door metaal wordt het tegengehouden.

Wat was de meest ondiepe aardbeving ooit?

22 mei 1960 – Aardbeving bij Valdivia, Chili. Dit is de krachtigste aardbeving die ooit gemeten is, met 9,5 op de momentmagnitudeschaal. 1960 – Agadir, Marokko – De oude stad werd geheel vernield door twee bevingen. Er vielen 15.000 doden.

Wat is de zwaarste aardbeving ooit gemeten in Nederland?

Natuurlijke aardbevingen in Nederland hebben meestal een sterkte van 2 tot 4 op de schaal van Richter. Maar er zijn uitzonderingen. De zwaarst gemeten aardbeving tot nu toe is de aardbeving in Roermond op 13 april 1992. Het epicentrum lag enkele kilometers ten zuidwesten van Roermond.

Welk type elektromagnetische golven worden gebruikt voor GPS?

Toepassingen. Microgolven worden gebruikt voor communicatie, ook door satellieten omdat ze gemakkelijk door de atmosfeer van de aarde bewegen: televisie. gps.

Kun je radiogolven zien?

Met de app Architecture of Radio kun je radiogolven in jouw omgeving zien, van gsm-masten, Wi-Fi-routers en satellieten.

Welke straling wordt door je lichaam tegengehouden?

Deze straling bestaat uit ‘fotonen’, die zich met grote snelheid voortbewegen (ook wel elektromagnetische straling genoemd) en wordt uitgezonden door de atoomkern. Doordringbaarheid: is de energetische energie laag, dan kan de gammastraling worden tegengehouden door een bijvoorbeeld een aluminium plaatje.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven