Hoe goed isoleert glas geluid?

Hoe goed isoleert glas geluid?

Naast warmte-isolatie, zorgen de beglazingen voor de nodige zonwering, veiligheid én geluidswering. Thermobel dubbel glas levert een geluidsisolatie (Rw) tot 40 dB en is dan ook ideaal voor woningen en gebouwen, waarbij een geluidsintensiteit van minimaal 50 dB en maximaal 80 dB wordt gemeten.

Wat kost akoestisch glas?

Hoeveel kost geluidwerend dubbel glas

Welk dubbel glas wil je kopen Waar is de prijs op gebaseerd Wat is de prijs
Extra geluidwerend dubbel glas, exclusief kozijnen en exclusief plaatsingskosten maar inclusief BTW Per vierkante meter, spouw 24 mm Tussen 100 en 125 euro
Kosten glaszetter Per uur Tussen 40 en 60 euro

Hoe dik is HR ++ glas?

Het juiste HR++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen.

Hoeveel dB houdt rolluik tegen?

De maximale geluidreductie van één rolluik is 35 dB. Dit is het geval als u kiest voor een rolluik waarvan de dubbelwandige lamellen een staaldikte van 1,5 mm hebben. Twee geluidwerende rolluiken achter elkaar plaatsen, levert de hoogst haalbare geluidreductie van 46 dB.

Welk glas is geluidswerend?

Standaard dubbel glas werkt al geluidswerend. Twee glasplaten en de spouw (de ruimte tussen de glasplaten) dempen de trillingen. Hoe breder de spouw in het dubbel glas, hoe beter geluidsisolerend het glas is.

Wat is RW waarde geluid?

De mate van geluidsisolatie van een product, zoals een systeemwand, wordt weergegeven in een ‘Rw-waarde’. Een Rw-waarde van een systeemwand geeft aan tot welk dB-niveau geluid wordt geblokkeerd in een laboratoriumsituatie.

Wat kost geluidsisolerend glas?

Prijs. De geluidswerende eigenschappen van glas zijn te combineren met tal van andere opties zoals zonwerende coatings. De prijzen per m2 zijn afhankelijk van de andere functies die het glas moet vervullen. Voor de eenvoudigste soort geluidswerend glas betaalt u ongeveer 60 euro per vierkante meter.

Wat is geluidswerend glas?

1) Geluidswerend glas: de spouw Vergeleken met enkel glas is elke soort dubbel glas al geluidswerend. Tussen de glasplaten van dubbel glas zit ruimte. Deze ruimte (de spouw) is gevuld met lucht of gas. Dat zorgt voor een extra demping van de geluidstrillingen Hoe breder de spouw, hoe beter de demping.

Wat is HR ++ glas dikte?

Het juiste HR++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven