Hoe groeit een Hoya?

Hoe groeit een Hoya?

Hoya’s groeien in het wild als epifyt op bomen. Ze staan dus niet met hun wortels in de grond. Om ze toch in een pot in de woonkamer te kunnen houden, is het belangrijk dat de potgrond goed draineert. Wanneer de grond te nat blijft of wanneer het water niet goed weg kan lopen, zullen de wortels snel gaan rotten.

Hoe snel groeit Hoya?

Hoya’s kunnen bloeien! Wanneer dit gebeurd weet niemand en het kan soms zelfs jaren duren. Maar de meeste soorten bloeien in het voorjaar en de zomer, maar er zijn ook soorten die juist in het najaar gaan bloeien. Knip uitgebloeide bloemen nooit weg, want hierop groeien weer nieuwe bloemen.

Hoe krijg ik mijn Hoya in bloei?

Een van de belangrijkste factoren die eraan bijdragen om een Hoya aan het bloeien te krijgen, is voldoende licht. De ideale plaats binnenshuis is precies voor een raam op het oosten of westen, waar hij zo’n twee tot vier uur direct zonlicht krijgt. De plant moet ook de rest van de dag in helder en indirect licht staan.

Waarom bloeit mijn Hoya niet?

Hoya’s houden het meest van een lichte plek met indirect zonlicht. Vaak kunnen ze ook prima op een wat donkerdere plaats staan, wel zal de groei van de plant vertragen en zal de plant geen bloemen maken. Direct zonlicht doet de plant ook niet veel goeds, de bladeren kleuren dan vaak geel of verbranden zelfs.

Hoe verzorg je een Hoya?

De Hoya houdt van een vochtige grond, maar overdrijf dit niet. Geef tijdens het groeiseizoen eens per week water, zodat de bovenste laag grond tussen het besproeien kan uitdrogen. In de winter rust de Hoya uit en geef je om de week water om te voorkomen dat hij uitdroogt.

Is Hoya giftig?

De Hoya is giftig voor mens en dier. Raadpleeg direct de huisarts of dierenarts in geval van inname. De Hoya is één van de meeste sierlijke kamerplanten. In de volksmond wordt de Hoya ook wel ‘wasbloem’ of ‘parel’ genoemd.

Hoe verzorg ik een Hoya?

Hoe verzorg je de lipstick plant?

De lipstickplant wil graag regelmatig water, zodat de kluit steeds net licht vochtig blijft, zonder dat er een laag water in de pot blijft staan. Afhankelijk van de temperatuur zal dit neerkomen op 1 á 2 keer water geven per week. Geeft het water op kamertemperatuur, de lipstickplant heeft een hekel aan koud water.

Hoe stek je een Hoya?

De Hoya stekken is simpel! Je knipt gewoon een stengel of een deel van een stengel van je plant af met een schone schaar. Uit een lange stengel kan je meerdere stekjes halen, je kan zowel de top als het middenstuk gebruiken. Maak stekken van zo’n tien centimeter lang en verwijder de onderste bladeren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven