Hoe groot is de kans van slagen met IVF?
Bij een IVF/ICSI-behandeling in het Voortplantingscentrum LUMC is de kans dat er een kind geboren wordt de laatste jaren ongeveer 35% per gestarte poging. De kans op een tweelingzwangerschap is rond de 5%. Van alle paren die we behandeld hebben, heeft 60% inmiddels één of meerdere kinderen.
Hoe snel na IVF weet je of je zwanger bent?
Het wordt aangeraden om ongeveer twee weken na de IVF-behandeling een zwangerschapstest te doen. Als je zwanger bent, heeft je lichaam op dat moment voldoende zwangerschapshormoon aangemaakt om aangetoond te worden in een zwangerschapstest.
Hoeveel tijd tussen 2 ICSI behandelingen?
Gemiddeld worden er 3 tot 6 IUI behandelingen uitgevoerd. Na de 3e en 6e behandeling zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden met uw behandelend arts. Er zijn drie verschillende IUI behandelingen; zonder hormonen (natuurlijke cyclus), met hormonen (milde ovariële hyperstimulatie, MOH) en met ovulatie inductie (OI).
Hoe succesvol is IVF?
De kans op een doorgaande zwangerschap na IVF ligt gemiddeld rond de 20-25% per behandeling. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de leeftijd van de vrouw en de kwaliteit van de embryo’s.
Kun je meteen voelen dat je zwanger bent?
Meer betrouwbare signalen voor een eventuele zwangerschap zijn de eerste zwangerschapssymptomen. Deze kan je al vroeg in de zwangerschap ervaren. Vanaf twee weken na de conceptie kan je deze klachten al opmerken. Sommige vrouwen hebben zelfs na een aantal dagen al last van zwangerschapsklachten.
Hoeveel weken zwanger na IVF?
In principe voelt het natuurlijk dat je zwanger bent. Als je na de 2 wachtweken een positieve test hebt, dan tellen ze eigenlijk dat je 4 weken zwanger bent. Ze tellen vanaf de dag van de punctie (is de eisprong en bevruchting).
Hoe vaak terugplaatsing IVF?
In Nederland mag er tot 38 jaar maar één embryo per keer teruggeplaatst worden. Bij het terugplaatsen van meer embryo’s is er een grotere kans op een meerlingzwangerschap. Als je van twee of meer kindjes zwanger bent, brengt dat risico’s met zich mee. Artsen voorkomen dit daarom liever.