Hoe groot is Finland ten opzichte van Nederland?

Hoe groot is Finland ten opzichte van Nederland?

Dat betekent dat dit land 8,5 maal zo groot is als Nederland en daarnaast ongeveer een derde van ons aantal inwoners telt. Als je dan nog bedenkt dat de meeste Finnen rond Helsinki, Turku en Tampere in het zuiden wonen, dan begrijp je dat u hier een bestemming heeft waar ruimte, rust en natuur de toon zetten.

Hoeveel keer is Finland groter dan Nederland?

In Finland wonen 5 miljoen mensen op een oppervlakte tien keer zo groot als Nederland. In de noordelijke provincies woont op sommige plekken minder dan 1 persoon per vierkante kilometer. Het gemiddelde voor het hele land is 15, tegen meer dan 400 in Nederland.

Hoe heette Finland vroeger?

Finland heette toen Grootvorstendom Finland. In 1917 werd Finland onafhankelijk en een jaar later was dat officieel verklaard. Finland was na 1918 een koninkrijk. Toch bestond het Koninkrijk Finland maar minder dan een jaar.

Waar is Finland om bekend?

De hoofdstad van Finland is Helsinki, waar het grootste deel van de bevolking woont. Een aantal grote steden in Finland zijn: Espoo, Tampere en Turku. Finland staat bekend om o.a. zijn vele meren (in totaal circa 188.000) en het gebruik van de sauna. In Finland zijn ongeveer 3,7 miljoen sauna’s te vinden.

Hoe groot is Italie ten opzichte van Nederland?

Qua oppervlakte is Italië 302.072.83 km2; het is zo’n zeven keer groter dan Nederland. Het is zo’n 1200 km van noord naar zuid Italië; de Italiaanse kustlijn is 7.375 km lang; wel 16,5 keer zo lang als de costa olandese.

Hoe noemen de Finnen hun eigen land?

Beluister (info) Finland

Suomen Tasavalta Republiken Finland Suoma Dásseváldi
(Details) (Details)
Basisgegevens
Officiële landstaal Fins en Zweeds (Samisch door een minderheid)
Hoofdstad Helsinki (Helsingfors)

Wat maakt Finland bijzonder?

Finland wordt wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd; in werkelijkheid zijn er ongeveer 168.000 meren. Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes. Het land is een democratische republiek met een gekozen president.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven