Hoe groot is Zweden ten opzichte van Nederland?

Hoe groot is Zweden ten opzichte van Nederland?

Zweden is het grootste land van Scandinavië; het is 11 keer zo groot als Nederland en 15 keer zo groot als België.

Hoe groot is Scandinavië?

Al met al is Scandinavië enorm groot (meer dan een miljoen vierkante kilometer) dit terwijl er ongeveer 24 miljoen mensen wonen. Ter vergelijking; Nederland is ruim 41.000 vierkante kilometer groot met zo’n 16 miljoen inwoners. Scandinavië is de naam van een gebied in Noord Europa.

Hoe lang is Zweden van noord naar zuid?

Zweden heeft een behoorlijk lange kustlijn van 3.218 kilometer. Zweden heeft een lange grens met Noorwegen, en grenst aan Finland in het noorden. Via de Öresund grenst het aan Denemarken. Zweden meet hemelsbreed maximaal 1.550 kilometer van noord naar zuid en 460 kilometer van west naar oost.

Is Zweden lid van de EU?

De EU bestaat momenteel uit 27 landen. Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk zich teruggetrokken uit de Europese Unie….27 lidstaten van de EU.

Landen
Ierland Spanje
Italië Tsjechië
Kroatië Zweden
Letland

Waarom is Zweden zo rijk?

De Zweedse economie is georiënteerd op de export. Een aantal voorname Zweedse exportproducten zijn hout/houtproducten, ijzer, elektriciteit en auto’s. De belangrijkste handelspartners van Zweden zijn Noorwegen, Finland, Denemarken, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Is Zweden groter dan Nederland?

450.295 km²
Zweden/Oppervlakte

Waarom heet Scandinavie Scandinavie?

Antwoord: Het woord wordt voor het eerste gebruikt door Plinius de Oudere (23-79) in de vorm ‘Scadinauia’ en is waarschijnlijk gevormd uit de Oudgermaanse woorden ‘skadin’ (schade) en ‘auio’ (eiland). Deze oorspronkelijke betekenis heeft overleefd in lokale namen zoals het Zuid-Zweedse landschap.

Waarom Scandinavie?

Feitelijk behoren de Scandinavische landen tot de rijkste van de wereld. Het scholingsniveau is enorm hoog, er is nauwelijks criminaliteit, er is veel rijkdom (onder andere dankzij het geld uit oliebronnen, meer daarover lees je hier) en ook het sociale vangnet en zorgsysteem zijn tot in de puntjes ontwikkeld.

Hoe ver ligt zuidelijk Zweden van Nederland?

De kortste afstand (vogelvlucht) tussen Zweden en Nederland is 1.216,74 km. De kortste route tussen Zweden en Nederland is 1.584,25 km volgens de routeplanner. De rijtijd is ongeveer 20h 29min.

Welke landen zitten in de EU 2021?

Welke landen horen bij de Europese Unie (EU)?

  • België;
  • Bulgarije;
  • Cyprus;
  • Denemarken;
  • Duitsland;
  • Estland;
  • Finland;
  • Frankrijk;

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven