Inhoudsopgave
Hoe haal je een bleek vlek weg?
Het enige dat je nodig hebt is natriumthiosulfaat (te koop bij de drogisterij) en warm water. Doe twee eetlepels van het natriumthiosulfaat in een klein kommetje met water en maak hier een mengsel van. Bevochtig een doekje met het mengsel en dep dit op de bleekvlek.
Hoe krijg je het weer uit gordijnen?
Weervlekken in ongekleurde kookechte katoenen en linnen stoffen verwijdert u met een verdunde oplossing van water (95%) met bleekwater of chloorbleekmiddel (10%). Dep de weervlekken met de oplossing en spoel de stof daarna goed uit in koud water.
Hoe krijg je bleek uit je shirt?
Bleekvlekken verwijderen uit kleding Meng twee eetlepels natriumthiosulfaat met warm water en gebruik een schone doek om dit mengsel al deppend op de bleekvlek aan te brengen. Als u hier klaar mee bent moet u het bevlekte kledingstuk direct op reguliere wijze wassen om het beste resultaat te bereiken.
Hoe krijg je het weer uit tuinkussens?
Om de ‘weervlekken’ uit de tuinkussens te verwijderen meng je 1 liter (of naar verhouding) karnemelk met 6 eetlepels zout, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel waterstofperoxide (verkrijgbaar bij de drogist). Laat ook deze slopen een nacht weken en was vervolgens zoals hierboven beschreven.
Hoe krijg je het weer uit zonnescherm?
Poets zachtjes je zonnescherm doek schoon met een zachte borstel of spons en lauwwarm warm. Voeg bij hardnekkiger vuil een klein beetje groene zeep of 1 dopje geschikt schoonmaakmiddel toe aan het water. Laat het water (of sopje) ongeveer 15 minuten intrekken in het doek.
Hoe moet je chloor gebruiken?
Voor een chloorshockbehandeling dien je 3 maatbekertjes van 40 gram chloorgranulaat toe te voegen per 10 m³ water. Idealiter voeg je dit na het zwemmen of ’s avonds aan je zwembad toe zo kan het product zich goed verspreiden in het zwembad. Zorg ook dat je het water filtert nadat je het chloor hebt toegevoegd.
Welk bleekmiddel kleding?
Er zijn verschillende soorten bleekmiddel die je kunt gebruiken. Chloorbleekmiddel ontsmet je wasgoed, maar kan delicate stoffen beschadigen. Zuurstofbleekmiddel wordt ook wel kleurechte bleek genoemd en kan voor meer stoffen gebruikt worden.