Hoe heet de maangodin?

Hoe heet de maangodin?

Selene (Oudgrieks: Σελήνη) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de maangodin en een zuster van Eos en Helios. Ze wordt vaak vereenzelvigd met Artemis, de eeuwige maagd, omdat de maan volgens de Grieken een vrouwelijk en maagdelijk symbool was.

Wie is de godin van de dieren?

Potnia Theron (Ἡ Πότνια Θηρῶν, “Meesteres van de dieren” of “Meesteres van de natuur”) is een oud epitheton van een Minoïsche godin, dat een aspect van haar macht toont dat, overgenomen door Artemis en andere Olympiërs, wordt verondersteld later te zijn geïntroduceerd op het Griekse vasteland.

Wie is de godin Diana?

De Griekse godin Artemis – door de Romeinen Diana genoemd – was een dochter van Leto en Zeus, de oppergod. Haar tweelingbroer was Apollo. Als godin van de jacht wordt Artemis of Diana vaak afgebeeld met pijl en boog.

Wie is Toth?

Thoth of Djehoety was de Egyptische god van de maan, de magie, de kalender, de schrijfkunst en de wijsheid. Hij had volgens de mythologie het schrift uitgevonden en die kennis doorgegeven aan de mensheid.

Hoe heet de Griekse godin van de vruchtbaarheid?

Aphrodite in relatie tot andere goden en stervelingen. Zoals gezegd, is Aphrodite een godin van de liefde en vruchtbaarheid.

Met wie is Artemis getrouwd?

Artemis (mythologie)

Artemis
Ἄρτεμις
Ouders Zeus en Leto
Siblings Apollo
Partner Orion

Hoe herken je Diana?

Diana: jacht, kuisheid en zwangerschap Diana is dan ook nauw verbonden met de Griekse godin Artemis, een van de kinderen van Zeus. De Romeinse godin is meestal te herkennen aan haar pijl-en-boog, maar wordt ook vaak met een hert afgebeeld.

Wat doet Thot de god met Ibiskop?

Zijn belangrijkste cultusplaats was Hermopolis in het midden van Egypte. De voorstellingen tonen hem als man met een ibiskop, als ibis of als baviaan. In zijn hoedanigheid van maangod was Thot verantwoordelijk voor de kalender, de tijd en wiskunde.

Welke god heeft een hoofd van een Ibis?

Thoth is de god van vele verschillende gebieden: wijsheid, de maan, de kunst, het schrijven, wiskunde, wetenschap en arbitrage. Hij wordt ook beschouwd als de officiële schrijver van de goden. Hij wordt vaak afgebeeld met een ibis hoofd, een maan schijf en een rol.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven