Hoe herken je de god Apollo?

Hoe herken je de god Apollo?

Zijn attributen waren een pijl en een boog, omdat hij als zonnegod met zijn pijlen ook verderf kon zaaien. Ook wordt hij afgebeeld als god van de muziek met een lauwerkrans en een citer die hij bespeelde met een plectrum.

Is Apollo getrouwd?

In de liefde was Apollo niet echt gelukkig. Getrouwd met de nimf Clytia maar was haar ontrouw. Zij werd herboren als zonnebloem die haar gezicht altijd keert naar haar verloren liefde. Hij drong zich op aan Daphne die zich in een laurier liet veranderen.

Waar was Leto de god van?

Leto = (mythologie) Godin van de duistere nachten. Moeder van Apollo en Artemis. Hun vader was Zeus. leto komt van het Grieks voor verborgene.

Welke kracht heeft Apollo?

Apollo is de zoon van Zeus en Leto en de tweelingbroer van Artemis. Apollo is de God van het licht, de muziek, de dichtkunst en de spiritualiteit, ook van de landbouw en de vee kudden. Apollo was een knappe God, lang en goed gebouwd en hij had vele liefdesavonturen met nimfen en sterfelijke vrouwen.

Wat heeft Apollo op zijn hoofd?

Van de bomen was, zoals we zagen de laurier hem boven alle geheiligd; van de dieren: de wolf, de hinde, de zwaan, de dolfijn, de raaf, de kraai en de slang (geneeskunde). Zijn gewone attributen zijn boog en pijlen, een lauwerkrans, de citer en de lier.

Welk instrument heeft Apollo vast?

Muziek was voor Apollo erg belangrijk. Hij had meestal een lier vast, die hij van Hermes had gekregen.

Wat voor een god is Apollo?

Apollo was een veelzijdige god, niet alleen van de zon en het licht, maar ook van de herders, met hun kuddes, de waarheid, het goede, het schone, de (dicht)kunst, de muziek, de cultuur, de profetie, medicijnen, de genezing en het recht. Hij zorgde voor orde en rust en hield de rechtspraak in de hand.

Hoe is Apollo geboren?

Apollo is de zoon van Zeus en Leto. Hij is de tweelingbroer van Artemis, de godin van de jacht en de maan. Dat Apollo en Artemis bij elkaar horen kun je zien aan het feit dat Apollo de zonnegod is en Artemis de maangodin. Apollo en Artemis werden geboren op het eiland Delos.

Wie is Leto?

Leto (Oudgrieks: Λητώ of Λατώ – “de verborgene”) is een figuur uit de Griekse mythologie. Haar Romeinse equivalent is Latona. De oppergod Zeus verwekte bij haar Apollo en Artemis. Zij kon door Hera nergens baren maar het eiland Delos stond het haar toe.

Wat is de Romeinse naam van Ares?

Ares (Oudgrieks: ῎Αρης, Arês; genitivus Ἄρεως, Areôs) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de god van de oorlog en personificatie van de krijgslust. De Romeinse naam voor Ares is Mars.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven