Hoe heten de balken van een dak?

Hoe heten de balken van een dak?

Een gording is een houten balk of ligger aangebracht in de lengterichting van kap of dak, de twee korte zijden zijn evenwijdig aan het te dragen dakvlak. Gordingen dienen voor het dragen van de dakhuid, bestaande uit dakbeschot met de dakbedekking en verdere belastingen zoals wind en sneeuw.

Wat is een Gebintplaat?

Een gebintplaat is een gebintverbindend element. Het is een plaat, doorlopend over meerdere achter elkaar geplaatste dwarsgebinten, bedoeld om deze tot een ruimtelijke constructie te koppelen en meestal ook om de sporen en oplangers te dragen. Ook wel worm of draagbalk genoemd.

Hoe dik moeten spanten zijn?

Draagbalken tabel (bij tuinoverkappingen met lichte dakmaterialen)

Overspanning Minimale Balkdikte (hoogte)
3 meter 15 cm
4 meter 20 cm
5 meter 25 cm
6 meter 30 cm

Welke balken voor schuin dak?

Gordingen en spanten worden verreweg het meest gebruikt bij een schuine dak. Maar ook bij een plat dak of (licht) hellend dak, kan de gording icm. een spant een oplossing bieden. Eigenlijk kunt u met gordingen en spanten alle kanten op betreft het type constructie, er kan zelfs een ovaal of rond worden gevormd.

Hoe heten de balken op zolder?

Wat is een gording? Een gording is in de meeste gevallen een houten of metalen balk (en soms van gewapend beton) deze wordt horizontaal op de dak geplaatst. De gording wordt direct op het grof bouw bevestigd. Een gording wordt ook weleens een ligger genoemd.

Hoe heten onderdelen dak?

termen: ankerbalk, sliet, slieten, tasligger, tasliggers, gebintstijl, korbeel, schoor, hilde, drinkbak, grup, voerbak, spoor, sporen, gewaterde sporen, schoor, hanenbalk.

Hoe dik balk voor schommel?

Door gebruik te maken van duurzaam geproduceerd hout, staat de schommel schitterend in iedere tuin. Bij een balkdikte van ongeveer 70 mm vierkant en een bovenbalk dikte van 70 x 140 mm, heb je genoeg draagkracht. Let bij het samenstellen van de schommel op de stabiliteit van de schommel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven