Hoe heten de binnenplaneten?

Hoe heten de binnenplaneten?

Een binnenplaneet is een planeet die om de Zon draait in een baan binnen de baan van de Aarde. Dit zijn Mercurius en Venus. Een binnenplaneet staat dus dichter bij de Zon dan de Aarde.

Waarin bevind zich ons zonnestelsel?

Naast de Zon bevat het zonnestelsel acht planeten, vijf dwergplaneten, meer dan een miljoen bekende planetoïden, 644 manen van planeten, dwergplaneten, en planetoïden, en 3701 bekende kometen (stand: januari 2021)….

Zonnestelsel
Leeftijd 4,568 miljard jaar
Locatie Lokale interstellaire wolk, Lokale bel, Orionarm, Melkweg

Wat zijn de planeten van het zonnestelsel?

De planeten van het zonnestelsel. Ons zonnestelsel heeft acht planeten, in deze volgorde: Mercurius, Venus, de aarde en Mars vormen het binnenste deel van het zonnestelsel en worden ook wel aardse of terrestrische planeten genoemd. Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus zijn de buitenste planeten, die ook wel ‘gasreuzen’ worden genoemd.

Welke planeten draaien rond de zon?

Bij het horen van het woord “zonnestelsel” denk je meteen aan de acht planeten die keurig rond onze zon draaien: Mercurius, Venus, de aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.

Wat is de kleinste planeet in ons zonnestelsel?

Mercurius is de kleinste planeet. Hij staat ook het dichtste bij de zon en dus bevindt hij zich vanaf de aarde gezien altijd in de buurt van de zon. In de volgende kopjes volgt meer uitleg over bepaalde planeten, wat hun kernmerken zijn en wat hun functie is in ons zonnestelsel.

Wat zijn de banen van planeten en planetoïden?

Banen van planeten en planetoïden. De planeten draaien in “stabiele”, bijna cirkelvormige banen om de zon, allen in dezelfde richting. Kleinere lichamen, zoals Pluto, kunnen echter meer elliptische banen hebben die bovendien niet in het eclipticavlak liggen. De planeten staan zo ver van elkaar dat ze elkaars baan nauwelijks beïnvloeden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven