Hoe heten de eilanden ten westen van Spanje?

Hoe heten de eilanden ten westen van Spanje?

De Canarische Eilanden (Spaans: Islas Canarias) zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De zeven grote en een zestal kleinere eilanden vormen samen een van de zeventien autonome regio’s van Spanje.

Waar liggen de Spaanse eilanden?

Aan de ene kant van het vaste land liggen de Balearen in de Middellandse Zee. Met bekende eilanden als Ibiza en Mallorca. Aan de andere kant, in de Atlantische Oceaan, liggen de Canarische Eilanden. Hier zijn eilanden als Tenerife en Gran Canaria vooral geliefd als winterzonbestemming.

Wat is het mooiste eiland van Spanje?

Ibiza. Het is misschien wel de bekendste, maar ook welverdiend een van de mooiste Spaanse eilanden. Ibiza heeft een oppervlakte van 575 km² en is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen. Ieder jaar trekken de bekendste dj’s naar dit eiland om er een leuk feestje van te maken.

Wat is het mooiste eiland van de Balearen?

Maar wat is echt het mooiste eiland van de Balearen? Hou je van natuur, dan is Menorca het mooiste eiland om te vertoeven. Wil je op vakantie met de kinderen naar de Balearen, dan is buggyeiland Mallorca de beste bestemming. Wil je natuur combineren met veel activiteiten, dan past Ibiza bij jou.

Hoe heten de eilanden van Italie?

Het noorden van Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense, de Middellandse, de Ionische en Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië.

Welke eilanden maken deel uit van Spanje?

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden die verder bestaan uit Lanzarote, La Palma, Gran Canaria, buureiland La Gomera, El Hierro en Fuerteventura. De eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en horen bij Spanje.

Waarom zijn de Canarische eilanden van Spanje?

Tijdens het Verdrag van Alcacovas tussen Spanje en Portugal in 1479, werden de eilanden toegewezen aan Spanje. De Castilianen namen onder leiding van Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië ook Gran Canaria en La Palma in.

Is Tenerife een eiland van Spanje?

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt ongeveer 400 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara en is met bijna 900.000 mensen het eiland met de meeste inwoners van Spanje.

Wat is het mooiste eiland van de Canarische eilanden?

Het eiland La Palma wordt vaak als het meest groene en mooiste Canarische Eiland beschouwt. Hier vind je geen massatoerisme maar juist karakteristieke dorpjes, fraaie landschappen en een weelderige natuur. Een perfecte bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers!

Wat is het mooiste Italiaanse eiland?

Sardinië is de parel in de Middellandse Zee. Uiteraard zijn de zonovergoten kusten en witte zandstranden de belangrijkste bezienswaardigheid van het Italiaanse eiland, maar er zijn tal van andere interessante plaatsen om te ontdekken. Meer over de mooiste plekken Sardinië.

Hoeveel eilanden kent Italië?

3766 grote en kleine eilanden behoren tot Italië. Een enorm aantal dus.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven