Hoe heten de kusten van Spanje?

Hoe heten de kusten van Spanje?

Spanje maakt deel uit van het Iberisch Schiereiland en heeft aldus een grote kustlijn van 4964 km. Deze Spaanse kusten, of Costas zijn onderverdeeld in twee grote delen, onderbroken door Portugal.

Hoeveel stranden heeft Spanje?

Aan de Middellandse Zee en het zuiden van het land zijn naar schatting meer dan 1.700 stranden te vinden.

Hoe heet Zuid Spanje?

In het zuiden van Spanje ligt de provincie Sevilla. Deze provincie is onderdeel van de autonome regio Andalusië en wordt bestuurd vanuit de gelijknamige hoofdstad Sevilla. Zowel in de zomer als in de winter is het klimaat hier zeer aangenaam en prettig. Daarom is deze streek ook populair onder toeristen.

Hoe heet de kust in Noord Spanje?

De Costa Brava (letterlijk: ruige of wilde kust) is de meest noordelijke kuststreek van Spanje en kenmerkt zich door de vele rotspartijen prachtige baaien. Bekende badplaatsen aan deze kust zijn Lloret de Mar, Blanes, Callela, Malgrat de Mar, Tossa de Mar, Sant Antoni, Platja d’Aro, Pals en Palamos.

Hoeveel stranden heeft Barcelona?

Barcelona beschikt over 4,5 km strand. Het is verdeeld in verschillende strandgebieden en strekt zich vanaf de oude visserswijk La Barceloneta naar het noorden uit, tot aan Badalona.

Waar is de Costa Brava?

De Costa Brava (Catalaans voor Ruige, wilde kust) is een 200 kilometer lange kuststrook van de Middellandse Zee in Catalonië, (provincie Girona) in het noordoosten van Spanje die begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes waar hij over gaat in de Costa del Maresme.

Hoe heet de kust rond Malaga in het zuiden van Spanje?

Costa del Sol De Costa del Sol loopt vanaf Gibraltar tot aan Almuñecar. Aan de Costa del Sol liggen een aantal van de bekendste vakantieplaatsen van Spanje: Torremolinos, Fuengirola en Marbella. De belangrijkste stad is Málaga.

Is Spanje een landklimaat?

Bijna een landklimaat. Zeer hete zomers, koude winters, weinig neerslag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven