Hoe hoog ligt Lauterbrunnen?

Hoe hoog ligt Lauterbrunnen?

802 m
Lauterbrunnen/Hoogte

Hoe kom je in Lauterbrunnen?

Hoe kom je in Lauterbrunnen? Lauterbrunnen is goed bereikbaar vanuit Interlaken. Zowel met de auto als met de trein duurt de reis ongeveer 20 minuten. Er zijn parkeerplaatsen in Lauterbrunnen, maar het aanbod is beperkt.

Hoeveel watervallen Lauterbrunnen?

Lauterbrunnen is een gemeente in het district Interlaken-Oberhasli in het Zwitserse kanton Bern. Het dorp en het Lauterbrunnental ontlenen hun naam aan de vele watervallen in de vallei; het dal van de 72 watervallen.

Waar staat het Lauterbrunnental onder meer bekend om?

Het gebied rondom Lauterbrunnen staat bekend om mooie groene alpenweiden, rotswanden, ontelbare wandelpaden en de maar liefst 72 prachtige watervallen. Het Lauterbrunnental is hierdoor één van de grootste beschermde natuurgebieden van Zwitserland en een echte vallei vol watervallen.

Hoe kom je in Murren?

Mürren bereikt u alleen per kabelbaan en trein. Er zijn twee routes naar Mürren: U kunt vanuit Lauterbrunnen de kabelbaan naar Grütschalp nemen. Daar stapt u over op de smalspoortrein naar Mürren BLM, het station in het noorden van het dorp.

Hoe kom je in Wengen?

Wengen is alleen bereikbaar met de trein. Automobilisten kunnen in Lauterbrunnen in de garage betaald parkeren en de tandradtrein naar Wengen nemen. Dit rit duurt ongeveer een kwartier. Treinreizigers reizen naar Lauterbrunnen en stappen daar over naar Wengen.

Waar ligt Berner Oberland?

Het Berner Oberland is een aanduiding voor de alpine gebieden van het kanton Bern in Zwitserland. Het omvat de regio’s van het Thuner- en Brienzersee en de zuidelijk daarvan gelegen kantondelen.

Wat is er te doen in Luzern?

Top 15 bezienswaardigheden in Luzern

  • Heerlijk eten in een luxe restaurant aan het meer. We hadden het hierboven er al over.
  • Mount Pilatus.
  • Vaar over het Vierwoudstrekenmeer.
  • Bezoek de ‘oude stad’ Altstadt.
  • Kapellbrücke (Kapelbrug)
  • Bezoek Mount Rigi.
  • Bezoek het Fine Art Museum van Luzern.
  • Jesuit kerk.

Hoe hoog ligt Interlaken?

568 m
Interlaken/Hoogte

Is Wengen autovrij?

Het autovrije Wengen is sinds 1893 vanuit Lauterbrunnen te bereiken met de Wengernalpbahn, auto’s blijven in Lauterbrunnen staan. Vanuit Wengen zijn de grote bestemmingen voor een uitstapje van de Jungfrauregio goed te bereiken.

Wat kost de trein naar Jungfraujoch?

Treinticket naar Jungfraujoch De trein gaat namelijk niet alleen naar het hoogste station van Europa, maar het is ook de duurste treinrit. Het traject Kleine Scheidegg – Jungfraujoch is slechts 9,3 kilometer, maar een retourtje kost in het hoogseizoen 152 CHF, dat komt neer op € 141.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven