Hoe hoog moet een trap leuning?

Hoe hoog moet een trap leuning?

De ideale hoogte van een trapleuning t.o.v. de trap is circa 90 cm. Zo bevindt de trapleuning zich op heuphoogte. Zijn de regelmatige gebruikers van de leuning erg klein of juist erg groot, pas de trapleuning hoogte daar dan op aan.

Hoe hoog moet een leuning zijn?

Algemene regeling Volgens het bouwbesluit moet een leuning tussen de 80 cm en 100 cm opgehangen worden. Echter, voor een optimale veiligheid is het veiliger om specifieker te zijn. Er wordt aangeraden om de leuning op heuphoogte op te hangen.

Hoeveel dragers voor trapleuning?

Het advies is om een afstand tussen de leuninghouders aan te houden van 60 tot 80 cm. Over het algemeen zit de eerste leuninghouder 10 cm vanaf de uiteinden van een leuning. Je neemt dus de lengte van je leuning -20 cm. (Dit is 10 cm aan elk uiteinden) Het aantal cm dat je overhoudt deel je door 60 cm.

Welke Keilbout voor trapleuning?

De geelverzinkte keilbout is speciaal voor het bevestigen van trapleuningen in betonnen of stenen muren. De metalen plug heeft een conische bout met daar omheen metalen delen. Door de leuninghouder op het draadeind van de bout te draaien, worden de metalen delen uit elkaar geschoven.

Wat kost een RVS trapleuning?

Hoeveel kost een trapleuning

Wat voor trapleuning koop je Specificaties Prijs
Trapleuning RVS 270 cm lang 73 euro
Trapleuning RVS 100 cm lang 27 euro
Trapleuning Aluminium 270 cm lang 53 euro
Trapleuning aluminium 100 cm lang 21 euro

Welke diameter trapleuning?

Een gemiddelde leuning schommelt tussen de 33mm diameter en 43mm. Om je hand makkelijk rond de leuning te krijgen moet je rekenen op een vrije ruimte van 5 centimeter. Dit mag oplopen tot 10 centimeter.

Welke pluggen voor trapleuning?

Boor de gaten. Gebruik een ø 10 mm boor. Duw de Alligator® muurplug in het gat en tik de plug aan met een hamer. Draai de schroef met draadeind in de plug.

Welke boor gebruiken voor Keilbout m8?

Kiest u voor keilbouten m8? Dan gebruikt u een 8.0 mm dikke boor.

Waar kan ik trapleuningen kopen?

Trapleuning kopen bij HORNBACH Leuningen zijn er voor om te zorgen dat je gemakkelijker naar boven of beneden kunt lopen. Wel moet de trapleuning goed gemonteerd zijn want je wilt niet met leuning en al naar beneden vallen. Met de juiste producten kun je leuningen goed vastmaken.

Hoe hang ik een trapleuning op?

Die is heel eenvoudig: boor de afgetekende gaten, plaats de nodige pluggen en boor de leuninghouder vast. Daarna kan je de leuning vastschroeven. Dat doe je door ze op de houders te leggen, de schroefgaten af te tekenen en uit te boren, en daarna de leuning vast te schroeven. Nu nog de einddoppen plaatsen, en klaar!

Wat kost een trapleuning op maat?

Waar koop ik een trapleuning?

Trapleuning kopen bij HORNBACH Als je een trap op loopt en je wilt een beetje houvast hebben dan is het prettig om een trapleuning vast te kunnen houden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven