Hoe hoog moet een wc hangen?

Hoe hoog moet een wc hangen?

De standaard hoogte van een toiletpot is 40 cm. Dat is gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van de wc-pot. Een toiletbril zit hier dus niet bij en zorgt voor zo’n 2 tot 3 cm extra hoogte. Houd er daarnaast rekening mee dat er ook nog wat cm’s bijkomen wanneer er nog geen vloer in jouw toiletruimte is gelegd.

Hoe maak je een hangend toilet?

Stappenplan inbouwtoilet

  1. Afvoer monteren. Monteer allereerst de afvoer van het toilet.
  2. Afvoerbocht plaatsen. Plaats de afvoerbocht en klik deze vast met de bijgeleverde bevestigingsklem.
  3. Hoogte vaststellen. Zet het inbouwreservoir op de juiste hoogte vast.
  4. Plaats frame.
  5. Waterleiding installeren.
  6. Afwerking.

Hoe hang wc vervangen?

Hangend toilet vervangen

  1. Sluit de waterkraan naar het inbouwreservoir af en trek door.
  2. Nu is het mogelijk om het wandcloset los te schroeven en van de muur te verwijderen.
  3. Vanzelfsprekend maak je de muur achter de verwijderde wc goed schoon.
  4. Controleer eerst of de nieuwe toiletpot op de huidige constructie past.

Wat kost het aanleggen van een toilet?

Voor een standaard toilet kun je kiezen uit een staand toilet of een hangend toilet/wandtoilet. Voor een staand toilet inclusief reservoir ben je gemiddeld tussen de 150 en de 500 euro kwijt. Voor een wandcloset inclusief inbouwreservoir bent je gemiddeld tussen de 300 en 600 euro kwijt.

Hoeveel ruimte Inbouwtoilet?

Tip! Bedenk dat een wandcloset een stuk naar voren komt, doordat het inbouwreservoir weggewerkt wordt in een voorzetwand. Zorg voor ongeveer 50 cm beenruimte aan de voorkant en aan weerszijden minimaal 20 cm.

Wat is het verschil tussen UP100 en UP320?

Wat betreft het inbouwreservoir kunt u kiezen uit de Geberit UP320 en de Geberit UP100. Het grootste verschil is dat de UP100 dusdanig is uitgevoerd dat deze alleen met de Delta drukplaten te combineren zijn. Wat betreft de UP320 heeft u meer keuze in drukplaten, dit spoelsysteem is echter wel iets duurder.

Hoe plaats je een toilet?

Breng het brede gedeelte van de afvoermanchet op de afloop van het toilet, zodat het smallere gedeelte in de grond of de wand kan verdwijnen. Schuif nadien uw toiletpot tegen de wand en bepaal door de schroefgaten waar er moet geboord (beton) of geschroefd (hout) moet worden. Werk voor het boren met pluggen.

Hoe ver komt een hangend toilet naar voren?

Houd er rekening mee dat de afvoer tegen de achterwand aan moet liggen en dat er een waterleiding van minimaal 12mm naar het reservoir loopt, om die daarmee te kunnen vullen. Tip: een wandcloset komt verder naar voren, door het inbouwreservoir. Houd voor het toilet zo’n 50cm beenruimte aan om goed te kunnen zitten.

Wat kost het plaatsen van een hangend toilet?

Het laten plaatsen van een hangend toilet kost gemiddeld tussen de 500 en 1000 euro. De kosten bestaan voornamelijk uit de arbeidskosten voor het plaatsen en de kosten van het nieuwe sanitair.

Hoe Jachtbak vervangen?

Ga je enkel de stortbak vervangen, dan moet je eerst een nieuwe stortbak kopen. Bij de stortbak zijn normaliter alle onderdelen geleverd. Standaard moet je altijd de stopkraan dichtdraaien en het toilet doorspoelen zodat de oude stortbak leeg is. Vervolgens kun je de oude stortbak verwijderen.

Wat kost een wandcloset?

Kosten staand toilet vervangen door een hangend toilet De kosten van het vervangen van een staand toilet door een hangend/zwevend toilet zijn gemiddeld tussen de € 570,- en € 1.240,-. De kosten zijn onder te delen in 2 categorieën namelijk de materiaalkosten en de arbeidskosten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven