Hoe is de natuur in Spanje?

Hoe is de natuur in Spanje?

De natuur in Spanje is zeer divers: het landschap biedt bergen, wetlands, bossen en stranden. Wie een voorkeur heeft voor plekjes ver weg van de massa of op zoek is naar een natuurvakantie in Spanje, die kan fietsen of wandelen in maar liefst 15 nationale parken, diverse gebergtes en 700 beschermde natuurgebieden.

Welke natuurgebieden zijn er in Spanje?

Nationale parken in Spanje: In Spanje zijn 16 natuurgebieden uitgeroepen tot nationaal park. Nationaal park Teide, Nationaal park Garajonay, Nationaal park Doñana, Nationaal park Ordesa y Monte Perdido en enkele beukenbossen in Nationaal park Picos de Europa zijn Unesco-Werelderfgoed.

Wat is het mooiste deel van Spanje?

Costa de la Luz Parelwitte stranden, helderblauwe zee en veel rust. Dat is waar Costa de la Luz bekend om staat. Dit kustgebied wordt dan ook niets voor niets ‘het best bewaarde geheim van Spanje’ genoemd.

Wat is er te doen in de Pyreneeën?

In de Spaanse Pyreneeën is de natuur de grootste attractie. Het natuurreservaat van Ordesa y Monte Perdido biedt een variatie aan landschappen, flora en fauna. Als je geluk hebt zie je schuwe beren, vossen en wilde zwijnen. Meer kans heb je op gemzen, steenarenden en zeldzame lammergieren of baardgieren.

Hoe heet het eerste Spaanse natuurgebied?

Nationaal parken in Spanje Behoud van natuur is in Spanje erg belangrijk. In 1916 werd het Ordes natuurpark in de Pyreneeën al als eerste nationaal park aangeduid. Spanje telt 15 nationaal parken. Onze top drie bevat zowel nationaal parken als zogenaamde natuurparken die niet op de lijst van nationaal parken staan.

Wat is bijzonder in Spanje?

De 15 meest magische plekken in Spanje

  • Selva de Irati, Navarra.
  • Minas de Riotinto, Huelva, Andalusië
  • Playa de las Catedrales, Galicië
  • Garganta de los Infiernos, Extremadura.
  • Parque Nacional de Garajonay, La Gomera, Canarische Eilanden.
  • Las Médulas, El Bierzo, Castilla y León.
  • El Torcal de Antequera, Málaga, Andalusië

Waar ligt de Pyreneeën?

Na de Alpen zijn de Pyreneeën het bekendste gebergte van West-Europa. En ze liggen op de grens van Spanje en Frankrijk. Het gebergte strekt zich uit tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, en is ongeveer 430 kilometer lang en 60 tot 130 kilometer breed.

Hoe hoog is de Pyreneeën?

3.404 m
Pyreneeën/Hoogte

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven