Hoe is Zwitserland verdeeld?

Hoe is Zwitserland verdeeld?

Verdeling volgens departement van statistiek Centraal-Zwitserland: kantons Uri, Schwyz, Obwalden, Nidwalden, Zug en Luzern. Noordwest-Zwitserland: kantons Bazel-Stad, Basel-Landschaft en Aargau. Ruimte Middenland: kantons Bern, Solothurn, Fribourg, Neuchâtel en Jura. Lemaanse regio: kantons Genève, Vaud en Wallis.

Hoeveel Staten heeft Zwitserland?

Bestuurlijk gezien is het een federale republiek bestaande uit 26 kantons. Zwitserland heeft officieel geen hoofdstad, maar Bern vervult in de praktijk die rol en wordt ook officieel aangeduid als ‘bondsstad’. Het is ook de plaats waar de bondsregering zetelt sinds het ontstaan van de federale staat in 1848.

Waar grenst Zwitserland aan?

Zwitserland is een land in het westen van Europa. Het grenst aan Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Het is een land zonder officiële hoofdstad, maar Bern geldt in de praktijk als bondsstad.

Wat is bekend in Zwitserland?

Zwitserland is bekend om zijn natuur; het heeft talloze bergen, dalen en meren. Ook staat Zwitserland bekend om zijn chocola, kazen, horloges en het Rode Kruis. Zwitserland is ook een neutraal land.

Is Zwitserland dichtbevolkt?

193 inwoners per vierkante kilometer is het productieve oppervlak van Zwitserland dicht bevolkt. De verdeling van de bevolking over het gehele land verschilt echter sterk: in de Alpen, die qua oppervlak een groot deel van het land bedekken, woont slechts ongeveer 10% van de totale bevolking.

Wat is de grootste kanton van Zwitserland?

De bondsstaat Zwitserland is ontstaan doordat drie staatjes, de oerkantons, in 1291 hun samenwerking bezegelden….Lijst.

Afkorting ZH
Kanton Zürich
Hoofdstad Zürich
Bevolking 1.228.600
Oppervlakte 1.729

Waar hoort Zwitserland bij?

Het lidmaatschap van de EU is sinds de regeringsperiode 2003-2007 geen specifiek doel van de regering meer. Zwitserland is omringd door de EU. Meer dan 1 miljoen EU-burgers leven en werken in Zwitserland.

Waar ligt Zwitserland op de kaart?

Zwitserland is gelegen in de Alpen, in het overgangsgebied tussen Midden-, West- en Zuid-Europa. Het land is een binnenstaat (ligt niet aan zee) en grenst kloksgewijs aan Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein, Italië en Frankrijk.

Wat is de mooiste regio van Zwitserland?

Het Wallisgebied wordt door velen bestempeld als de mooiste plek van de Zwitserse Alpen. In dit bergachtige gebied, in het zuidwesten van het land, vind je mooie kloven en reusachtige bergen. De Dufourspitze is de allerhoogste berg (4.500 meter), maar de iets kleinere Matterhorn (4.478 meter) is wellicht bekender.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven