Hoe kan ik het beste linkbuilden?

Hoe kan ik het beste linkbuilden?

Linkbuilden klinkt heel makkelijk: gewoon wat linkjes op andere websites naar je site (laten) plaatsen en je stijgt in Google. Helaas is het een stuk moeilijker dan dat. Ook moet je uitkijken met waar je linkjes plaatst. Soms kunnen backlinks namelijk ook schadelijk zijn voor je site.

Hoe krijg je meer backlinks?

Een andere methode om aan backlinks te komen is artikel marketing. Artikel marketing is een vorm van linkbuilding waarbij je jouw artikelen (gastblogs) op zoveel mogelijk plaatsen op het internet laat publiceren, met een link of canonical URL naar jouw website.

Waar kan ik backlinks plaatsen?

Linkbuilding begint met backlinks Het zomaar ergens een willekeurige link plaatsen op een willekeurige website heeft geen zin. Let daarom altijd op: De kwaliteit en de populariteit van de andere website. De relevantie van de andere website (een slager, die een link plaatst naar een kapper is minder relevant)

Hoe pas je linkbuilding toe?

Tips voor kwantitatieve linkbuilding

  • Zoek zelf websites of blogs over relevante onderwerpen en zoek zo naar mogelijkheden om een gastbijdrage te plaatsen of een linkruil te doen.
  • Gebruik software zoals Moz of Ahrefs om een uitdraai te maken van websites die wel naar je concurrenten linken, maar niet naar jou.

Hoe belangrijk zijn backlinks?

Hoe meer relevante backlinks, hoe beter de beoordeling van Google en hoe hoger de plaats in de zoekmachine. Backlinks geven niet alleen aan hoeveel waarde een website heeft, maar ook hoe populair deze is en hoe waardevol de informatie is die er op staat.

Waar is linkbuilding goed voor?

Linkbuilding is een methode om websites hoger in de zoekresultaten van Google te krijgen. Met goede linkbuilding trek je meer bezoekers naar je website, maar het kan ook rampzalige gevolgen hebben.

Wat houdt linkbuilding in?

Om hoger in Google te komen, heeft je website autoriteit nodig. Dit bouw je op door te linkbuilden. Simpel gezegd is dit het verkrijgen van links op relevante websites die verwijzen naar jouw website. Mensen denken nog wel eens; hoe meer links naar de website, hoe beter dit is voor Google.

Wat linkbuilding?

Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jouw website. Linkbuilding is een erg belangrijke strategie om jouw website beter te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines beschouwen backlinks als een soort stemmen of aanbevelingen voor jouw website.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven