Hoe kan ik mijn omzetbelasting betalen?

Hoe kan ik mijn omzetbelasting betalen?

U maakt het btw-bedrag zelf over naar IBAN (rekeningnummer) NL86 INGB 0002 4455 88 / BIC: INGBNL2A. Vermeld het betalingskenmerk bij uw betaling. Dit kenmerk vindt u op het tabblad ‘betalingskenmerk’ in het beveiligde gedeelte van onze internetsite.

Hoe geef ik mijn rekeningnummer door aan de Belastingdienst?

Inkomstenbelasting en bijdrage Zorgverzekeringswet Log in met uw DigiD op Mijn Belastingdienst. Kies ‘Mijn gegevens’. Kies onder ‘Rekeningnummer’ op ‘Mijn rekeningnummer doorgeven of wijzigen’. Vul de vragen in.

Hoe kan ik zien welk rekeningnummer bekend is bij de belastingdienst?

Log in met uw DigiD op Mijn toeslagen. Ga naar het tabblad ‘Mijn huishouden’. Daar ziet u het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Welke maand moet je belasting betalen?

U mag een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en voorlopige aanslag vennootschapsbelasting die u krijgt in het jaar waarover de belasting gaat, in termijnen betalen. U moet deze voorlopige aanslagen dan in gelijke maandelijkse termijnen betalen. Het totale bedrag moet uiterlijk op 31 december op onze rekening staan.

Hoe moet je een acceptgiro betalen?

Bij een Acceptgiro zijn naam van het bedrijf, betalingskenmerk van de overschrijving, het rekeningnummer van het bedrijf en vaak ook het bedrag al ingevuld. U voorziet de Acceptgiro met uw handtekening en eventueel uw rekeningnummer en levert het daarna in bij uw bank. Uw bank zorgt voor het overmaken van het bedrag.

Wat gebeurt er als ik mijn btw niet kan betalen?

Stel dat je je BTW echt niet kunt betalen, wat gebeurt er dan? Sinds 1 januari 2009 gelden er nieuwe regels voor betalingsverzuim. Je betaalt 2% boete over de niet-betaalde belasting. Het gaat om een minimale boete van € 50, die kan oplopen tot een bedrag van maar liefst €4.537.

Waarom rekeningnummer doorgeven Belastingdienst?

Bijvoorbeeld als u voor het eerst een belastingteruggaaf krijgt. Dan moeten wij u vragen een rekeningnummer door te geven dat op uw naam staat. Zo weten wij zeker dat het geld bij de juiste persoon terechtkomt. We checken dit alleen als wij een bedrag aan u uitbetalen, en niet als u zelf een bedrag betaalt.

Waar zie ik mijn wegenbelasting?

U kunt uw aanslagen en beschikkingen ook vinden in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Gebruikt u de Berichtenbox nog niet? Activeer dan eerst uw account op MijnOverheid. Daarna kunt u meteen de juiste aanslag of beschikking opzoeken.

Waar vind ik het betalingskenmerk op een acceptgiro?

Op een acceptgirokaart staat vaak een 4×4=16-cijferige nummercode, het zogenaamde betalingskenmerk. Deze code, die meestal uit een klantnummer en factuurnummer bestaat, moet het voor de ontvanger vereenvoudigen te achterhalen welke factuur is betaald, zodat dit automatisch kan worden verwerkt in de administratie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven