Hoe kan je blogger worden?

Hoe kan je blogger worden?

Iedereen die kan schrijven, foto’s maken, tekenen, video’s maken of illustreren, kan een blogger worden. De basis is simpel. Regelmatig iets produceren, online gooien en promoten. Hoewel de basis simpel is, is het wel de grootste uitdaging.

Wat doet een blogger?

Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt een logboek van informatie aan aan zijn publiek, de bezoekers van zijn blog.

Waarom starten met bloggen?

Met bloggen kan je op grofweg twee manieren meer aandacht krijgen: Jouw lezers – en die bestaan waarschijnlijk in het begin alleen uit vrienden, familie, collega’s en kennissen – vinden het artikel leuk genoeg om het te delen via social media (of op hun eigen website).

Wat levert een blog op?

Als gemiddelde opbrengst kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je per 1000 bezoekers op je blog, zo rond de 3 euro verdient. Misschien lijkt dat nu niet veel, maar als jij een tijdloze blog schrijft, zijn dit inkomsten die je, zolang je blog online staat, blijft houden.

Hoeveel verdient een reisblog?

Het zijn vaak vervelende interactieve banners waar je mee te maken heb. Toch kun je met een goedlopend blog hier honderden euro’s mee in de maand verdienen. Maar ik maak liever gebruik van (en dit is manier 2) affiliate linkjes. Hierbij bepaal jij zelf helemaal wat je laat zien op je website.

Hoe kan je een blog maken?

Een blog maken

 1. Log in bij Blogger.
 2. Klik aan de linkerkant op de pijl-omlaag .
 3. Klik op Nieuwe blog.
 4. Geef een naam op voor je blog.
 5. Klik op Volgende.
 6. Kies een blogadres of URL.
 7. Klik op Opslaan.

Wat is een blogger persoon?

Een blogger is iemand die een weblog bijhoudt. Succesvolle bloggers schrijven meestal zo’n 3-5 diepgaande berichten per week, of 10-20 korte berichten. Op de pagina van het woord weblog kun je lezen waarom een weblog sterk bijdraagt aan de vindbaarheid van websites.

Wat is blog content?

De oorspronkelijke term van een blog is een weblog. Een blog komt aan deze naam doordat een blog eigenlijk gewoon een stuk tekst of artikel is, dat wordt gepubliceerd op een website. Dit stukje tekst staat bekend als het woord content. Een blog bestaat uit een grote verzamelingen up-to-date berichten.

Hoe belangrijk is een blog?

Met een blog verbreed je het aantal zoekwoorden waarop je gevonden kunt worden. Uiteindelijk kun je met een blog meer bezoekers naar je website trekken, wat ook nog eens positief is voor SEO: hoe meer bezoekers er op je website komen, hoe relevanter je website wordt voor zoekmachines als Google.

Wat heb je nodig om te bloggen?

 • Pc/laptop. Ga je een blog starten dan heb je een computer nodig, of een laptop, of ipad.
 • Telefoon.
 • Fototoestel.
 • Software voor mijn boekhouding.
 • Software voor mijn klantbeheer.
 • Doorzettingsvermogen.
 • Netwerken.
 • Een commerciële insteek.

Hoe kun je geld verdienen met een blog?

Geld verdienen met bloggen: 11 manieren

 1. Affiliate marketing. Affiliate marketing houdt simpelweg in dat je als blogger geld kunt verdienen als jouw bezoekers iets kopen bij een webshop waar ze via jouw blog gekomen zijn.
 2. Gesponsorde artikelen.
 3. Betaalde links.
 4. Sponsored post.
 5. Winactie.
 6. Freelance bloggen.
 7. Online cursus.
 8. E-book.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven