Hoe kan je een stopcontact vervangen?

Hoe kan je een stopcontact vervangen?

Het stappenplan om uw stopcontact te vervangen

 1. Stap 1: De kap losschroeven van het stopcontact. Nadat u de stroom eraf heeft gehaald kunt u met een schroevendraaier de kap losschroeven van het stopcontact.
 2. Stap 2: De stroomdraden losdraaien van het stopcontact.
 3. Stap 3: Het plaatsen van het nieuwe stopcontact.

Hoe nieuwe elektriciteit leggen?

 1. Zelf elektriciteit leggen: stappenplan. Zelf aanleggen van elektra bij een renovatie of nieuwbouw hoeft niet moeilijk te zijn.
 2. Elektriciteitsplan opstellen.
 3. Aftekenen.
 4. Uitslijpen en uithakken.
 5. Inbouwdoosjes plaatsen en inmetselen.
 6. Elektriciteit leggen: de kabels.
 7. Alles klaarmaken voor de plakwerken.
 8. Elektriciteit aansluiten.

Wat kost het aanleggen van een stopcontact?

Je wilt zowel stopcontacten verplaatsen als nieuwe stopcontacten plaatsen om het gemak te vergroten en het aanzicht te verbeteren. Afhankelijk van het aantal extra stopcontacten, het aantal dat je wilt verplaatsen en de afstand waarmee deze verplaatst dienen te worden, moet je rekenen op € 50 tot € 90 per stopcontact.

Wat kost het om elektra te vervangen?

Kosten nieuwe meterkast en bedrading vervangen – €3200 tot €5000. Elektra Woonkamer vervangen – €400 tot €600. Elektra badkamer en keuken vervangen – €450 tot €800. Elektra tuinhuis vervangen – €400 tot €550.

Hoe verwijder je afdekplaatje stopcontact?

Spanning. Haal eerst de spanning eraf. Klik of schroef de oude afdekplaat eraf, draai daarna de schroefjes links en rechts van het basiselement iets los. Kantel het plaatje zodat het los komt.

Hoe werk je een stopcontact weg?

Afhankelijk van de kleuren, texturen en meubels die je in je woonkamer hebt, kun je kiezen voor een manier die daar het beste bij past. Een origineel idee dat je in diverse winkels kunt vinden is het installeren van kleine schuifdeurtjes die voor de stopcontacten schuiven.

Hoe moet ik elektriciteit leggen?

Een eendraadschema tekenen: stappenplan

 1. Teken alle leidingen en stroombanen.
 2. Duid elke stroombaan aan met een letter.
 3. Noteer het aantal ampère per stroombaan.
 4. Duid per stroombaan elke aftakking aan met een cijfer.
 5. Geef elk aftakpunt het correcte elektrische symbool.

Hoe lang duurt het leggen van elektriciteit?

Reken voor het aansluiten van een door ons voorbekabeld bord op een volle dag tot een kort weekend. Voor het plaatsen van de stopcontacten, drukknoppen en dergelijke (de afwerking dus) dien je te rekenen op twee tot vier dagen, afhankelijk van hoe lang je werkt en hoeveel elektriciteit je zelf geplaatst hebt.

Wat kost een Buitenstopcontact aanleggen?

Als je een buitenstopcontact laat aanleggen door een professional ben je in totaal ongeveer €450,-* kwijt, de materialen kosten je gemiddeld €100,-. * De kosten zijn afhankelijk van de plek waar je het buitenstopcontact wilt plaatsen. Direct aan de gevel van het huis of de schuur scheelt graafwerk.

Wat kost stopcontact buiten?

De prijs voor het plaatsen van een stopcontact buiten ligt tussen de €200 en €250. Extra stopcontacten plus extra groep in je meterkast: ga je het aantal stopcontacten in je woning drastisch vermeerderen, dan is er een grote kans dat je ook één of meer extra groepen in je meterkast moet laten aanleggen.

Wat kost het om alle elektra te vervangen in een huis?

Laat je elektriciteit aanleggen door de gehele woning, dan kost dit je gemiddeld € 3.700. Uiteraard kan je ook elektriciteit laten aanleggen in speciale ruimtes van het huis, dan liggen de kosten eerder rond de € 600, afhankelijk van het aantal stopcontacten en stroomverbruik per groep.

Wat kost het vervangen van een meterkast?

Wat kost een meterkast?

Aantal groepen Gemiddelde prijzen 1-fase meterkast (incl. materiaal, montage en btw) Gemiddelde prijzen 3-fase meterkast (incl. materiaal, montage en btw)
9 groepen € 665 – € 760 € 675 – € 770
10 groepen € 695 – € 785 € 705 – € 800
11 groepen € 695 – € 815 € 730 – € 825
12 groepen € 745 – € 845 € 755 – € 875

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven