Hoe kies je de juiste lenzen?

Hoe kies je de juiste lenzen?

De keuze voor het juiste type van lenzen is een beslissing die je zou moeten nemen in samenspraak met je oogspecialist. De juiste keuze hangt af van tal van factoren, waaronder : de zogenaamde refractieafwijking. de hoeveelheid contact je ogen met de lens kan verdragen.

Welke maat filter?

UV-filters, polarisatiefilters, ND-filters en noem maar op!…Mijn filtermaat opzoeken.

Merk Type lens Filtermaat
Sony Sony DT 16-50mm f/2.8 SSM Lens 72mm
Sony Sony DT 16-105mm f/3.5-5.6 Lens 62mm
Sony Sony DT 18-135mm f/3.5-5.6 SAM Lens 62mm
Sony Sony DT 18-250mm f/3.5-6.3 Lens 62mm

Wat kan ik met een 18 55mm lens?

Zoombereik (MM): Het aantal mm staat voor het zoombereik van je lens. Hoe meer mm je hebt, hoe verder je kunt inzoomen, en hoe dichterbij je het onderwerp dus kunt halen. Een 18mm lens is zo bijvoorbeeld een groothoeklens, en 55 mm een lichte telelens.

Welke kromming lenzen?

De basis curve of kromming toont hoe de lens over oogbal zal passen. Een lagere BC, zoals 8.40, betekent dat de lenzen meer gekromd zijn en dus strakker zullen passen. Een hogere BC zoals 8.70 toont een plattere lens. De diameter toont de breedte in millimeters, gewoonlijk tussen 13 en 15 mm.

Hoe beginnen met lenzen?

De eerste keer dat je lenzen draagt moeten je ogen hier even aan wennen. Het is daarom verstandig om de lenzen in het begin 4 tot 5 uur per dag te dragen. Bouw dit langzaam op, zodat je de lenzen elke dag iets langer kunt dragen. Ook je lenzen uitdoen kan de eerste keer een beetje spannend zijn.

Welke maat koffiefilter heb ik nodig?

Je kunt in de gebruiksaanwijzing van je koffiezetapparaat zien welke maat filter wordt aangeraden voor jouw apparaat. Volgens Melitta bepaalt de maat van je koffiezetapparaat de maat van het filter dat je nodig hebt, en niet het aantal kopjes koffie dat je zet. De meeste koffiezetapparaten hebben een 1×4 filter nodig.

Welke UV filter kopen?

Voor het beschermen van je lens is zowel een beschermfilter als UV-filter een goede optie. Fotografeer je uitsluitend digitaal, dan zou ik adviseren om een beschermingsfilter te kiezen. De meerwaarde van een UV-filter is beperkt en in de praktijk is het prijsverschil tussen de twee type nihil.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven