Hoe kies je een gynaecoloog?

Hoe kies je een gynaecoloog?

U doet er goed aan om eerst te rade te gaan bij uw huisarts die u een lijst met betrouwbare gynaecologen kan bezorgen. Ook vrienden en familieleden kunnen u goede raad geven. Stel uzelf wel de vraag of u zich op uw gemak zult voelen indien u bij dezelfde gynaecoloog gaat als iemand uit uw omgeving.

Hoeveel gynaecologen zijn er in Nederland?

Op basis van uitgebreide enquêtes, ontvangen van 555 werkzame gynaecologen in Nederland, 247 gynaecologen in opleiding (AIOS) en 70 afdelingen gynaecologie (een respons van respectievelijk 65%, 77% en 70%) kan het volgende geconcludeerd worden.

Wat betekent Karmenta?

Karmenta is een zelfstandige kliniek waar de zorg laagdrempelig, met meer tijd en aandacht voor de patiënt verleend wordt. U kunt bij Karmenta snel terecht, er zijn nauwelijks wachttijden, en de zorg valt gewoon onder uw zorgverzekering.

Wat verdien je als gynaecoloog?

Als beginnend gynaecoloog in dienst van een algemeen ziekenhuis heb je een salaris conform de arbeidsvoorwaarden medisch specialisten (ams). Als AIOS is het salaris afhankelijk van jouw werkervaring. Heb je een jaar ervaring dan ontvang je ongeveer 3.664 euro bruto per maand, dit kan oplopen tot ruim 4.546 euro.

Waarom ga je naar een gynaecoloog?

Bij een gynaecoloog denk je wellicht meteen aan zwangerschappen en bevallingen, maar deze arts doet meer dan dat. Ook vruchtbaarheidsproblemen, incontinentieklachten, verzakkingen, ontstekingen van de geslachtorganen, seksuele problemen en bepaalde vormen van kanker vallen onder het vakgebied van de gynaecoloog.

Hoe lang wachten afspraak gynaecoloog?

Vooral bij oogartsen (zo’n 13 weken wachttijd), dermatologen (ongeveer 9 weken) en gynaecologen (gemiddeld 13 weken) moeten mensen vaak lang wachten voor niet dringende onderzoeken. Te vaak komen mensen met elk kwaaltje aankloppen bij de specialist, anderen dagen dan weer niet op voor een afspraak.

Hoeveel gynaecologen zijn man?

De meeste vrouwen vragen ook om een vrouwelijke gynaecoloog, maar toch blijven sommige stereotypen overeind. In 2015 waren er in Vlaanderen voor het eerst meer vrouwelijke dan mannelijke gynaecologen: 341 vrouwen tegenover 330 mannen.

Hoeveel chirurgen zijn er in Nederland?

Gegevens in een tabel

Beroepsgroep mannen vrouwen
Apothekers 2551 3544
Artsen 33441 43650
Bachelor Medisch Hulpverleners (tijdelijke BIG-registratie) 69 221
Fysiotherapeuten 15394 21999

Kan ik naar de gynaecoloog zonder verwijzing?

Ook zonder verwijzing kun u terecht voor gynaecologisch advies, maar dan zijn de kosten voor eigen rekening. Het bedrag is afhankelijk van de uitgebreidheid van het onderzoek.

Wat verdien je in een maatschap?

Bij een maatschap verdienen ze gemakkelijk 2 tot 3 ton per jaar, heb ik gehoord. Maar goed, zij moeten ook hun eigen pensioen en verzekeringen regelen.”

Wat verdien je als cardioloog?

Wat verdient een cardioloog? Als AIOS cardiologie ligt het salaris doorgaans tussen de 2.835 euro en 3.670 euro bruto per maand. Als beginnend cardioloog in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je per jaar een brutosalaris van ongeveer 70.000 euro. Dit kan oplopen tot zo’n 130.000 euro.

Wat zijn de taken van een gynaecoloog?

Als gynaecoloog ben je gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van vrouwenaandoeningen en -ziektes. Je houdt je bezig met gynaecologie (menstruatiestoornissen of hormoonbehandelingen), onvruchtbaarheid, verloskunde, urogynaecologie (incontinentieproblemen) en oncologie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven