Hoe kiest een narcist zijn slachtoffer?

Hoe kiest een narcist zijn slachtoffer?

Narcisten voelen zich aangetrokken tot sterke, competente, zelfvoorzienende vrouwen met een sterk gevoel van morele verantwoordelijkheid. Het laatste wat een narcist wil, is iemand die behoeftig is of iemand geen nut voor hem zou kunnen hebben – hij heeft een “trofee” nodig.

Waar vallen narcisten op?

Narcisten vallen op gevoelige en empathische vrouwen en mannen. Mensen met prachtige eigenschappen en waarden als zorgzaamheid, respect, eerlijkheid, openheid. Zorgzaamheid, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je oog hebt voor de behoefte van anderen.

Kunnen 2 narcisten samen een relatie hebben?

Als narcisten in hele andere domeinen boven elkaar uitsteken kunnen ze best wel een relatie met elkaar aangaan, bijvoorbeeld wanneer de één beroepsvoetballer is en de ander arts. Toch zien narcisten hun narcisme vaak niet als iets dat ze willen veranderen; ze zien het als hun kracht.

Kan een narcist hooggevoelig zijn?

Ondanks het gebrek aan empatisch vermogen, zijn narcisten geen ongevoelige mensen. Integendeel, ze kunnen juist heel gevoelig zijn. Ze kunnen zelfs kenmerken vertonen van HSP’ers, maar hebben duidelijk een gebrek aan emphatie.

Wie kiest narcist?

Je moet begrijpen dat een narcist niet zal veranderen omdat hij zichzelf prima vindt zoals hij is. Het zal altijd een eenzijdige relatie zijn, waarin de narcist neemt en neemt totdat er niets meer van je over is. Narcisten gaan zo door het leven, ze hebben anderen nodig.

Hoe stap je uit een relatie met een narcist?

Als je jezelf goed voorbereid, de zinnen kort en informatief houdt, meerdere keren herhaalt dat je het contact verbreekt, rustig blijft doorademen en nadat je je zegje gedaan hebt in staat bent om rustig weg te lopen en/of op te hangen en je vastberaden bent dat je je niet laat ompraten…

Wat vinden narcisten niet leuk?

Narcisten zijn betrekkelijk ongevoelig voor het ‘knuffelhormoon’ oxytocine waardoor ze niet goed in staat zijn tot binding en intimiteit en hebben vermoedelijk weinig spiegelneuronen, waardoor ze niet goed in staat zijn tot empathie. En hebben dus ook altijd gelijk.

Kan een narcist een relatie hebben met een narcist?

Het komt maar weinig voor dat iemand zonder belast verleden een relatie krijgt met een narcist en alleen door het gedrag van de narcist afhankelijk en zelfdestructief wordt. Het is eigenlijk vreemd dat er maar weinig bekend is over de impact die narcisme op een relatie heeft.

Waarom HSP ers narcisten aantrekken?

Narcisten willen constant bewonderd worden en halen andere naar beneden om zichzelf te verheffen. In de beginperiode van de relatie zal een HSP veel energie gaan geven aan de narcist. De narcist is de perfecte partner op dat moment voor de HSP. Het geeft een HSP een goed gevoel en de narcist wordt er mee gevoed.

Waarom blijf ik houden van een narcist?

Hoe langer je bij een narcist blijft, hoe langer je aan jezelf gaat twijfelen. De narcist heeft je doelbewust laten geloven dat je gek bent, dat het allemaal jou schuld is en heeft je doelbewust geisoleerd van je dierbaren. Iedereen zou zich veilig moeten voelen binnen zijn of haar relatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven