Inhoudsopgave
Hoe kom ik aan een G-rekening?
Dit kun je regelen via de belastingtelefoon (0800-0543) of via de website van de Belastingdienst. Hierna kun je een G-rekening openen bij Rabobank. Je hebt hiervoor een zakelijke rekening nodig van Rabobank en een door jou en de Belastingdienst ondertekende g-rekeningovereenkomst.
Wat kan ik betalen met G-rekening?
Als u personeel uitzendt, uitleent of detacheert op de Nederlandse markt, kan een inlener u vragen een g-rekening te openen. Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee u alleen de loonheffingen en/of de btw aan ons kunt betalen.
Waarom betalen op G-rekening?
De G-rekening is in het leven geroepen om inleners te beschermen tegen de gevolgen van de WKA (Wet Ketenaansprakelijkheid) en tegen wanbetalingen aan de Belastingdienst aan de kant van de uitlener.
Kun je van G-rekening naar G-rekening overmaken?
Een g-rekening is een geblokkeerde rekening. Dit houdt in dat je een g-rekening alleen mag gebruiken voor het betalen van omzetbelasting, loonbelasting en premies aan de Belastingdienst of aan onderaannemers. Je mag een g-rekening niet gebruiken voor andere betalingen, zoals dat bij een rekening courant wel mag.
Wat is een Iban rekeningnummer?
Een IBAN rekeningnummer bestaat uit een landcode (NL voor Nederlandse banken), een controlegetal (voor iedereen anders), de code van uw bank (bijvoorbeeld RABO voor de Rabobank) en uw rekeningnummer, aan de voorzijde aangevuld met nullen om een totaal van 10 karakters te creëren.
Wat is de IBAN code?
De IBAN code bestaat uit de volgende reeks letters & cijfers; – Landcode (2 letters) – 2 controle cijfers – Bank code – Rekeningnummer of rekening identificatie Om de IBAN makkelijk leesbaar te maken wordt het meestal in reeksen van 4 tekens weergegeven, met als voorbeeld NL05 RABO 1234 1234 00.
Wanneer is de Iban ingevoerd?
De IBAN is ingevoerd op 14 augustus 1999 en zal nog heel wat jaren meegaan. Het nummer is in feite een internationaal bankrekeningnummer, een belangrijk gegeven. Het International Bank Account Number bestaat uit maximaal 34 tekens en je bankrekeningnummer komt er altijd in voor. De IBAN code bestaat uit de volgende reeks letters & cijfers;
Wat is de verschil tussen Iban en BC?
Verschil tussen IBAN en BIC. De BIC-code verwijst naar een bank en heb je nodig wanneer je een buitenlandse betaling wilt doen. BIC (Bank Identificatie Code) is wat vroeger de SWIFT-code werd genoemd en zorgt ervoor dat een betaling de juiste bank bereikt. Voor binnenlandse betalingen heb je geen BIC-code nodig.