Hoe kom ik aan een identiteitskaart?

Hoe kom ik aan een identiteitskaart?

U vraagt een paspoort of ID-kaart aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in een ander land? Dan kunt u terecht bij aangewezen Nederlandse ambassades of consulaten. Of bij 1 van de aangewezen grensgemeenten in Nederland.

Wat kost een ID voor een kind?

Een ID-kaart voor kinderen kost € 32,90 en is 5 jaar geldig. Vanaf 18 jaar kost de kaart € 64,- en is hij 10 jaar geldig. Let op: vanaf 15 november kost een ID-kaart voor kinderen € 36,45.

Wat heb ik nodig om een ID aan te vragen?

Wat moet ik meenemen als ik een paspoort of identiteitskaart wil aanvragen?

  • U komt naar de gemeente.
  • U neemt al uw reisdocumenten mee, ook als deze verlopen zijn.
  • U neemt 1 kleurenpasfoto mee die voldoet aan de richtlijnen.
  • U laat uw vingerafdruk registreren.
  • U betaalt uw paspoort of identiteitskaart bij de aanvraag.

Waarom moet je betalen voor een ID?

De chip en de functionaliteit, zoals het veilig moeten bewaren van de toegestuurde codes, zorgen ervoor dat id-kaarten voor volwassenen ongeveer 4,50 euro duurder worden, zegt Knops. Bij id-kaarten voor mensen onder de 18 jaar gaat het om 1,54 euro extra. In de zomer van volgend jaar komt daar een vingerafdruk bij.

Kan ik een paspoort en een identiteitskaart hebben?

U kunt tegelijk een paspoort en een ID-kaart hebben. Met een paspoort kunt u naar alle landen reizen. Een ID-kaart is goedkoper, maar u kunt hiermee niet naar alle landen reizen.

Hebben zwervers een ID?

Als u dakloos bent en een paspoort of ID-kaart nodig hebt, kunt u het volgende doen: Een paspoort of identiteitskaart aanvragen bij een grensgemeente. Let op: u moet kunnen aantonen dat u in Nederland verblijft, bijvoorbeeld met pinbetalingen, loonstrookjes of een bewijs van hulp bij schulden.

Heeft een kind een ID kaart nodig?

Kinderen hebben een eigen paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) nodig als ze naar het buitenland reizen. Zij moeten zich kunnen legitimeren als ze naar het buitenland reizen. Maar ook als zij zorg nodig hebben.

Wat heb je nodig voor paspoort kind?

U moet meenemen:

  • het afhaalbewijs.
  • een geldig identiteitsbewijs van uzelf.
  • het huidige paspoort van uw kind, als dit nog niet verlopen was. Dit moet u dan inleveren.
  • de ID-kaart van uw kind, als die verlopen is in de tijd tussen de aanvraag en het ophalen van het paspoort. Deze moet u inleveren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven