Hoe kom ik aan oude kranten?

Hoe kom ik aan oude kranten?

In de HISTORIA-shop vindt u een gigantische keuze aan oude kranten die u als cadeau kan kopen. In de loop van tientallen jaren werden hier meer dan 5 miljoen originele kranten verzameld, gespot en gearchiveerd .

Welke kranten zitten in Delpher?

Welke kranten zitten er in Delpher? Delpher bevat ruim 1,3 miljoen kranten uit de periode 1618-1995. Dit zijn voornamelijk landelijke en regionale Nederlandse kranten, maar ook kranten uit de Antillen, Suriname en Nederlands-Indië.

Waar kan ik een krant kopen?

Voor binnenlandse en regionale kranten en dagbladen kun je terecht bij de Primera winkel bij jou in de buurt. Daarnaast hebben veel van onze winkels ook buitenlandse kranten in het assortiment. Dus ook voor kranten is Primera het vertrouwde adres!

Wat is een oude krant waard?

De prijzen schommelden inderdaad tussen een paar euro en een paar tientallen euro. Alles hangt van het nummer en de inhoud af. Wellicht worden ook de eerste Knack’s bijgehouden! Feit is dat oude kranten en weekbladen doorgaans niet zo waardevol zijn, omdat er toch wel wat van werd bewaard.

Welke kranten had je vroeger?

De Opregte Haerlemsche Courant uit 1656 wordt ook vaak als een van de oudste kranten genoemd. Het Algemeen Handelsblad was de eerste krant die in 1830 elke dag uitkwam. De oudste onder dezelfde titel opererende krant van Nederland is de Leeuwarder Courant.

Welke krant moet ik kiezen?

Dat hangt volledig af van wat voor type lezer je bent. Hou je van sensatie, dan kies je tussen de Telegraaf of het AD. Heb je een hoge eis qua kwaliteit en lees je graag achtergrondartikelen en diepte interviews, dan past NRC, Trouw of Volkskrant beter bij jou.

Welke landelijke kranten zijn er in Nederland?

Nationale kranten

Krant Hoofdkwartier Oplage
Algemeen Dagblad Rotterdam 385.000
de Volkskrant Amsterdam 260.000
NRC Handelsblad Amsterdam 151.000
Trouw Amsterdam 107.000

Wat kost een krant in de winkel?

Voorheen werd er voor de weekdagen een prijs van 2,60 euro gehanteerd. De nieuwe prijs voor de krant op maandag, dinsdag en woensdag wordt 2,99 euro, en stijging van 15 procent. De krant op donderdag en vrijdag kost voortaan 3,39 euro. Vergeleken met de oude prijs op die dagen is dat een stijging van wel 30 procent.

Waar kan je de Volkskrant kopen?

Digitale krant* * U kunt uw dag of weekpas kopen via iTunes of Google Play store.

Wat kun je doen met oude tijdschriften?

Wat je kunt doen met oude tijdschriften

  1. Bewaren of sparen. Als je een abonnement in je huishouden hebt is het leuk om van het tijdschrift een hele jaargang te sparen.
  2. Weggeven.
  3. Op marktplaats verkopen.
  4. Basisscholen en kinderdagverblijven.
  5. Inpakpapier of kaftpapier.
  6. Moodboard.
  7. Meubels.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven