Hoe kom je achter de auteur van een website?

Hoe kom je achter de auteur van een website?

De auteur van een website achterhalen. Kijk aan de boven- en onderkant van een artikel. Veel websites met bijdragen van tijdelijke en vaste schrijvers, vermelden vaak de naam van de auteur aan de boven- of onderkant van een artikel. Dit is de eerste plaats waar je moet kijken als je de auteur ervan zoekt.

Hoe refereer je naar een website zonder auteur?

In plaats van de achternaam van de auteur, voeg je de eerste paar woorden van de publicatietitel toe bij de verwijzing in de tekst. Zet de titel tussen dubbele aanhalingstekens als je een artikel, webpagina of hoofdstuk uit een boek citeert. Schrijf de titel van tijdschriften, boeken en rapporten schuingedrukt.

Hoe vaak bron vermelden?

Hoe vaak je ook van een bron gebruikmaakt in de tekst, je schrijft de volledige bron maar een keer op in de literatuurlijst.

Waar staat de schrijver in een artikel?

De naam van de auteur komt onder de titel van het artikel te staan. De auteur moet aangeven hoe zijn/haar naam moet worden vermeld. Er worden geen titels vermeld.

Hoe vermeld je een internetbron?

INTERNETBRONNEN

  1. Achternaam auteur, voorletter(s) (Publicatiejaar of update). Titel van het document of de website. Geraadpleegd op dag maand jaar, adres website.
  2. Voorbeelden: Smeenk, J.(2015). Sagrada Familia Barcelona Barcelonapagina.
  3. Smeenk, J.(z.d.). Een biologie verslag schrijven.

Hoe vermeld je een bron zonder auteur?

Geen auteur In plaats van de achternaam van de auteur, voeg je de eerste paar woorden van de publicatietitel toe bij de verwijzing in de tekst. Zet de titel tussen dubbele aanhalingstekens als je een artikel, webpagina of hoofdstuk uit een boek citeert.

Hoe moet je refereren naar een website?

APA-bronvermeldingen voor een website bevatten doorgaans de auteur, publicatiedatum, titel van de pagina of het artikel, de naam van de website, en de URL. Als de auteur niet wordt genoemd, dan gebruik je de organisatie als auteur of dan begint je bronvermelding met de titel van het artikel.

Hoe moet je APA refereren?

Een verwijzing in de tekst volgens APA-richtlijnen bestaat uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Als je naar een specifiek deel van een bron verwijst, moet je ook een plaatsaanduiding toevoegen, zoals een paginanummer of tijdstempel. Een voorbeeld is: (Habibi, 2021, p. 170).

Wie is de schrijver van wikikids?

Roald Dahl (Llandaff, Wales, 13 september 1916 – Buckinghamshire, 23 november 1990), was een bekende Britse schrijver.

Wat is een auteur wikikids?

Een schrijver of een schrijfster is iemand die een tekst zoals een artikel of een verhaal schrijft en dat publiceert. Een ander woord voor schrijver is auteur. Een schrijver hoeft niet altijd zijn eigen naam te gebruiken, hij kan zelf een naam verzinnen. Als hij een verzonnen naam gebruikt, heet dat een pseudoniem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven