Hoe kom je in Amalfi?

Hoe kom je in Amalfi?

Met de auto In een uur en twintig minuten rijd je van Napels naar Ravello, in anderhalf uur bereik je Amalfi en Positano ligt op een kleine twee uur rijden van Napels. Tussen de verschillende stadjes en dorpen aan de Amalfikust loopt een smalle, veertig kilometer lange, kronkelende weg.

Waar slapen Amalfikust?

 • #1 Vietri sul Mare – B&B Vietri 360.
 • #2 Raito – Il Rigiuolo.
 • #3 Maiori- Bella Baia.
 • #4 Tramonti – Agriturismo Costiera Amalfitana.
 • #5 Minori – Agriturismo Villa Maria.
 • #6 Ravello – B&B Rosa e Valentino.
 • #7 Amalfi – B&B il Porticciolo di Amalfi.
 • #8 Conca dei Marini – Hotel Conca Azzurra.

Waar vlieg je op voor Amalfikust?

Het vliegveld van Napels is het meest gebruikte vliegveld voor toeristen die op vakantie gaan naar de Amalfikust. Het is een groot vliegveld met een start- en landingsbaan op ongeveer zes kilometer van de stad Napels. Op het vliegveld van Napels zijn verschillende winkels, restaurants en een bar te vinden.

Welke luchthaven voor Amalfi?

Verkeer en vervoer Amalfi is bereikbaar vanaf Napels via de A3 en de SP1 en vanaf Salerno via de A3 en de SS163. Dichtstbijzijnde luchthaven is de Luchthaven Napels.

Waar begint de Amalfikust?

De Amalfikust begint in het westen (in het dorp Positano) en loopt door tot Vietri sul Mare in het oosten. Als je met de auto de Amalfikust binnenkomt via de route SS163, stop dan even bij het bord Positano. Daar heb je namelijk een fantastisch uitzicht over gekleurde huizen, klifwanden en een supermooie kustlijn.

Wat te doen in de Amalfikust?

Voor al je vakantie uitspattingen!

 • Ontdek de regio via de Amalfitana. Een goede manier om te zien hoe mooi de Amalfikust is, is het rijden van de autoweg Strada Statale 163.
 • Hemelse vergezichten op het Pad der Goden. Bij Positano liggen de bergdorpen Bomerano en Nocello.
 • Geweldige panorama’s op Capri.

Welke stad Amalfikust?

Amalfi is niet alleen de naam van de kust, aan de kust ligt het gelijknamige plaatsje Amalfi. Net als Positano is het dorp tegen de rotswand opgebouwd, maar toch voelt het heel anders aan. De weg ligt namelijk langs het strand en niet in de bergen zelf, waardoor je als het ware van onderen het plaatsje binnengaat.

Wat te doen aan Amalfikust?

Wil je de regio en kustlijn echt verkennen, neem dan je tijd, maak een wandeling of opteer om tussendoor met een bootje van het ene dorp naar het andere dorp te varen en de kust vanaf het water te bewonderen. Er lopen verschillende wandelingen langs de Amalfikust, waarvan Sentiero degli Dei de bekendste wandelroute is.

Wat te doen in Amalfikust?

Hoeveel tijd nodig om Amalfi te bezoeken?

De Amalfikust is in principe maar vijftig kilometer lang, dus je zou het in één dag kunnen rijden. Echter, de kust heeft zoveel mooie plekjes te bieden en je kunt er eindeloos ontspannen, dus ik raad zeker aan hier een aantal dagen of misschien wel een week of twee voor uit te trekken.

Wat doen Amalfikust?

Wat moet je zien aan de Amalfikust?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven