Hoe kom je van een internetverslaving af?

Hoe kom je van een internetverslaving af?

Tips om te stoppen of minderen met internetten

  1. maak je problemen met internetgebruik bespreekbaar zodat mensen op jouw gebruik kunnen letten en helpen.
  2. stel van te voren vast hoe lang je op het internet gaat, vertel dit ook aan iemand, zodat deze persoon de tijd mee in de gaten kan houden.

Waarom is internet zo verslavend?

Waarom kunnen mensen aan internet verslaafd raken? De redenen waarom iemand verslaafd raakt, liggen bij het middel dat gebruikt wordt, de persoon zelf en de maatschappij. We noemen dat ook wel de drie M’s: middel, mens en maatschappij. Het middel is hier geen drug, maar internet.

Waar zijn jongeren verslaafd aan?

Verslaafd zijn aan blowen, gamen, gokken, drugs of alcohol brengt veel problemen met zich mee. Jongeren gaan slechter presteren op school of op het werk, komen in aanraking met politie, hebben vaker conflicten en krijgen o.a. geheugen- en concentratieproblemen.

Wat doe je als je een computerverslaving hebt?

Hulp voor een computerverslaving In veel verslavingsklinieken kom je echter tussen mensen met een alcohol- of drugsverslaving. Zij hebben veelal heel andere problematiek en de behandeling sluit waarschijnlijk niet goed aan bij een computerverslaving. Bij Hervitas bieden we echter een uniek behandelprogramma.

Is social media een verslaving?

Onder internetverslaving vallen verschillende soorten verslavingen, zoals gameverslaving, social media verslaving, chatverslaving en pornoverslaving. Iedereen gebruikt internet. Jonge kinderen weten niet anders en gebruiken internet veelal voor leerzame doeleinden.

Wat kun je doen met iemand die gameverslaafd is?

Behandeling en tips gameverslaving Als je eigenlijk wel zou willen stoppen, kun je contact opnemen met een psycholoog. Veel behandelaars zetten cognitieve gedragstherapie in. Met een psycholoog bespreek je dan jouw gamegedrag. Ook bespreek je jouw denken en doen in de rest van je dagelijks leven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven