Hoe komen bedrijven aan je persoonlijke gegevens?

Hoe komen bedrijven aan je persoonlijke gegevens?

De bedrijven die AdWords gebruiken voor advertenties, stemmen ermee in dat Google de gegevens van de website bezoekers ook gebruikt. Deze gegevens vullen de gebruikersprofielen aan, die adverteerders weer helpen gerichtere advertenties te plaatsen. De kunstmatige intelligentie achter Facebook.

Welke gegevens verzamelen websites?

Wanneer u het internet gebruikt, laat u digitale sporen achter die websites legaal kunnen gebruiken om uw activiteiten te volgen en u te identificeren. De verzamelde gegevens omvatten uw locatie, welk apparaat u gebruikt, op welke advertenties u hebt geklikt en nog veel meer.

Wat doen bedrijven met je gegevens?

Wel hebben consumenten steeds meer begrip voor organisaties die hun persoonlijke gegevens gebruiken. Bijna 70 procent geeft aan dat verstrekken van deze informatie hoort bij de moderne economie. De helft kan zich voorstellen dat organisaties bepaalde gegevens willen in ruil voor producten of diensten.

Hoe verzamelen bedrijven gegevens?

Met online leadformulieren, ook wel webformulieren genoemd, kun je basisgegevens van klanten verzamelen tijdens hun interactie met jouw bedrijf. Dat zijn dan gegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en bedrijf.

Wat zijn je persoonlijke gegevens?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft aan dat een persoonsgegeven alle informatie is over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is.

Wat valt onder prive gegevens?

Persoonsgegevens of persoonlijke gegevens zijn alle data over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Voorbeelden van persoonlijk gegevens zijn: Alle gegevens met betrekking tot persoonlijke interesses. Een e-mailadres zoals naam.achternaam@bedrijf.com.

Hoe kun je data verzamelen?

Bestaande data zijn: Data die door anderen zijn verzameld zoals data verzameld door grote instellingen zoals het CBS, het Kadaster, ministeries enzovoort. CentERdata (n.d.) is bijvoorbeeld een instituut dat (panel)data verzamelt, analyseert en ter beschikking stelt voor wetenschappelijk onderzoek.

Waarom verzamelen apps en websites data?

Door middel van data kun je onder andere het consumentengedrag analyseren, financiële keuzes inschatten, de markt in kaart brengen, gerichte aanbiedingen aan je klanten doen en concurrentieanalyses maken. Door data kunnen we sneller en goedkoper waardevolle analyses doen.

Hoe verzamel je data?

Wat valt onder de AVG?

Het gaat om gegevens zoals iemands naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en geboortedatum. Maar ook bijvoorbeeld klantnummers, salarisstrookjes, foto’s, zakelijke telefoonnummers, vingerafdrukken, dna-materiaal en e-mailadressen zijn persoonsgegevens.

Wat valt onder een datalek?

Bij een datalek gaat het om toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens bij een organisatie, zonder dat dit de bedoeling is van deze organisatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven