Hoe komt een konijn aan mineralen?

Hoe komt een konijn aan mineralen?

Dit kan bijvoorbeeld uit venkel, broccoli en veel soorten kruiden gehaald worden. Hiervoor kun je ook af en toe een klein beetje andijvie aanbieden. Dit bevat namelijk kalium, fosfor én ijzer. Let er wel op dat je bij jonge knaagdieren het geven van groenvoer heel langzaam opbouwt.

Wat als je konijn geen hooi eet?

De meeste konijnen die geen of te weinig hooi eten krijgen teveel brokjes. Door ze minder brokjes te geven gaan ze vanzelf meer hooi eten. Het ene konijn is actiever dat het andere, dus pas de hoeveelheid brokjes aan als je merkt dat je konijn aankomt, afvalt of te weinig hooi eet.

Kunnen konijnen radijsjes eten?

Een konijn mag vele soorten groenten eten, je geniet dus heel wat keuzevrijheid. We denken hierbij aan radijsjes (zowel de radijsjes zelf als het loof), broccoli, selder, klaver, paardenbloem (uiteraard pesticidevrij), andijvie, peterselie, waterkers, wortels en wortelloof.

Hoeveel wortels mag een konijn per dag?

Het is voor veel konijnen niet goed om te veel wortel te eten. Er zit veel suiker in, en sommige konijnen krijgen hierdoor diarree. Een kleine wortel, of een paar plakken van een grote wortel per dag is voldoende.

Wat moet een konijn per dag eten?

Alle konijnen hebben altijd beslist dag en nacht ongelimiteerd hooi nodig. 25 Gram biks per kg. lichaamsgewicht (hangt af van het energieverbruik van het konijn, als het konijn magerder wordt mag je meer geven). Dit lijkt weinig, maar het is echt voldoende voor een huiskonijn dat goed hooi eet.

Hoeveel moet een konijn eten per dag?

Zorg voor regelmaat, dat is heel belangrijk voor de spijsvertering van je vriendje. De juiste dagelijkse hoeveelheid voeding hangt af van het ras, het lichaamsgewicht en de leeftijd van je konijn. Een algemene richtlijn: voeder je konijn dagelijks 35 à 40 g per kg lichaamsgewicht.

Hoe zorg ik dat mijn konijn hooi eet?

Als je hooi op de bodem van het hok legt kan het zijn dat jouw konijnen er over plassen en keutelen. Van dat hooi zullen de konijnen niet meer eten. Het best kun je dus het hooi aanbieden in een hooiruifje of in een bak. Zorg dat dit wel een veilig ruifje is waar je konijn niet in vast kan komen te zitten.

Kan een konijn zonder hooi?

Een konijn moet 24 uur per dag zoveel hooi kunnen eten als het wil. Zonder hooi heeft een konijn geen goede spijsvertering, en op een gegeven moment krijgt het daar last van en wordt ziek. Droogvoer is oorspronkelijk ontwikkeld voor laboratorium-konijnen en konijnen in commerciële houderijen voor vlees of bont.

Is zout slecht voor konijnen?

Een konijn heeft namelijk helemaal geen zout nodig. Een konijn heeft ongeveer 6000 kauwbewegingen nodig op een dag om zijn gebit goed te slijten en de darmen een vezelrijke structuur aan te bieden., deze kauw bewegingen maakt hij v.n.l met hooi, stro en kruiden en zijn voer.

Hoeveel mag een konijn eten per dag?

Een konijn jonger dan 7 maanden mag zoveel droogvoer eten als hij wil. Konijnen ouder dan 7 maanden mogen maximaal 25 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag, verdeeld over ’s morgens en ’s avonds. Dit lijkt heel weinig, maar is meer dan voldoende voor een gemiddeld konijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven