Hoe komt er zuurstof in het ISS?

Hoe komt er zuurstof in het ISS?

Ook in het ISS wordt op die manier zuurstof geproduceerd, al haalt het ruimtestation de hiervoor benodigde energie niet uit een kernreactor, maar uit zonnepanelen. De belangrijkste bron van zuurstof daar boven is water dat de bevoorradingsraketten aanvoeren.

Wat is de naam van de scheidingsmethode waarmee ze zuiver water kunnen maken in het ISS?

5 Noteer de naam van de scheidingsmethode waarmee ze zuiver water kunnen maken in het ISS….Zuurstof in ruimtestation ISS.

Klas 3 hv
Subdomein Processen en reacties
Vaardigheid Informatie
Specificaties Reactievergelijkingen,
Trefwoorden ISS, massaverhouding, scheidingsmethode

Hoe ziet het heelal er uit?

De Melkweg is één van de miljarden sterrenstelsels in het waarneembare heelal. In die sterrenstelsels zitten bij elkaar meer sterren dan er zandkorrels op aarde zijn. Wij kunnen het heelal maar voor een deel zien. Hoe verder je de ruimte in kijkt, des te verder kijk je terug in de tijd.

Wat zijn zwarte gaten in het heelal?

Volgens de algemene relativiteitstheorie is een zwart gat een gebied in de astronomische ruimte waaruit niets – geen deeltjes en zelfs geen licht – kan ontsnappen. Dit is het gevolg van een extreme vervorming van de ruimtetijd die hier optreedt, door de zwaartekracht van een zeer compacte enorme massa.

Wat weten we van het heelal?

Van 96 procent van het heelal weten we niet waaruit het bestaat. Wel is bekend dat het om twee verschillende ‘ingrediënten’ moet gaan: onzichtbare materie (22%) en iets waarvoor we geen betere naam hebben dan ‘donkere energie’ (74%).

Waarin groeit het heelal?

Een eeuw geleden ontdekten de Amerikaanse astronoom Edwin Hubble en zijn Belgische collega Georges Lemaître onafhankelijk van elkaar dat het heelal uitdijt. Als een kosmische krentenmik blaast het heelal zichzelf op. De afstanden tussen sterren worden gestaag groter, net als tussen de krenten in het rijzende beslag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven