Hoe komt het dat de rendieren van de Kerstman kunnen vliegen?

Hoe komt het dat de rendieren van de Kerstman kunnen vliegen?

In 1838 werd er voor het eerst geschreven over de rendieren van de kerstman. Hoogleraar Clement Clarke Moore schreef over een bezoek van de kerstman die acht rendieren meebracht. Het verhaal was gebaseerd op de paardenhorde van de Scandinavische god Odin. Odin had een lange witte baard en droeg een rode mantel.

Heeft de Kerstman bestaan?

Of de kerstman echt bestaat is natuurlijk niet direct een antwoord op te geven. De introductie van de woonplaats van Santa Claus op de Noordpool wordt ook aan hem toegeschreven. De Amerikaanse versie van de Kerstman heeft ook in Europa aan populariteit gewonnen.

Kan de Kerstman vliegen?

Ervan uitgaande dat de lieve kinderen gelijkmatig over de aardbol zijn verdeeld, moet hij 120,8 miljoen kilometer afleggen. Om dat te bereiken moet hij met circa 1040 km/s vliegen – 3000 keer de snelheid van het geluid.

Wie was er eerst de Kerstman en Sinterklaas?

Feit is natuurlijk dat Sinterklaas eerder bestond dan de kerstman. En onze Sint heeft wel degelijk invloed gehad op het ontstaan van de bolle ho-ho-ho-roeper. Test: hoeveel weet jij van Kerstmis? In de achttiende eeuw brachten Hollandse kolonisten Sint Nicolaas naar De Nieuwe Wereld.

Is de Kerstman gebaseerd op Sinterklaas?

Tegenwoordig kennen we vooral Sinterklaas en de Kerstman. Dat zijn naaste familieleden: de Kerstman is de Amerikaanse versie van Sinterklaas, wat duidelijk blijkt uit zijn naam, Santa Claus – een verbastering van het Nederlandse Sint Nicolaas, of Sinterklaas.

Waar komt het verhaal van de Kerstman vandaan?

De moderne Kerstman, stamt oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied, groeide daarna in Noord-Europa uit tot een folkloristische figuur en nam zijn inmiddels overbekende vorm aan in de Nieuwe Wereld.

Is de Kerstman ontstaan door Coca Cola?

In 1931 gaf Coca‑Cola de reclametekenaar Haddon Sundblom de opdracht de Kerstman opnieuw vorm te geven. Een goede vriend van Sundblom, Lou Prentice, stond model voor de Kerstman. Sundblom tekende een warme, gezellige Kerstman met een witte baard en een rood-wit pak.

Wie vond de Kerstman uit?

De inspiratie voor de Kerstman is onze eigen Sint-Nicolaas, beter bekend als Sinterklaas, die in de 4e eeuw in de stad Myra in het huidige Turkije leefde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven