Hoe koud is het woud in Suriname?

Hoe koud is het woud in Suriname?

Klimaatcijfers

januari december
minimum temperatuur 23℃ 23℃
uren zonneschijn per dag 6 6
dagen neerslag per maand 18 18
hoeveelheid neerslag per maand

Welk klimaat in Suriname?

Klimaat. In Suriname is het het gehele jaar door tropisch warm met temperaturen van tussen de 30 en 35 graden en een hoge luchtvochtigheid. ’s Nachts koelt het af tot rond de 20 graden Celsius. Het land is voor een groot deel bedekt met tropisch regenwoud en het hele jaar door kan er dan ook regen vallen.

Hoeveel graden is het in Suriname in de winter?

Overdag is het meestal rond de 30 graden en gemiddeld komt het kwik niet onder de 18 graden. In het binnenland zijn de verschillen tussen dag en nacht iets groter dan in de stad. Overdag is het daar rond de 35 graden en ’s nachts kan het rond de 16 graden zijn. Dit is voor Surinaamse begrippen berenkoud.

Welk weer is het in Suriname?

Klimaat Suriname Het tropische klimaat zorgt het gehele jaar door voor temperaturen van meer dan 30°C. Met een gemiddelde luchtvochtigheid van 80% is het benauwd. Het warmst en droogst is het in september en oktober, dit is een mooie tijd om Suriname te bezoeken.

Wat is de klimaat van Paramaribo?

Paramaribo heeft een tropisch regenwoudklimaat. Het is meestal (erg) warm, vochtig en het hele jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Paramaribo is 30°C en er valt in een jaar tijd 888 mm regen.

Wat is de klimaat van upernavik?

Door de uitgestrektheid van het gebied zijn er grote verschillen in klimaat te vinden. Het Noorden heeft een streng poolklimaat. Het zuiden heeft echter in de zomermaanden ook warme temperaturen en een hele vruchtbare laag op de bodem.

Welk klimaat komt voor in upernavik?

Hoe ontstaat een tropisch klimaat?

De vochtige lucht boven de evenaar stijgt in de ochtend en het begin van de middag heel snel op. Maar hoger in de lucht condenseert de waterdamp in de warme, vochtige lucht. Boven het regenwoud ontstaan zo enorme regen- en onweerswolken. Een tropisch regenwoud bestaat uit vier verschillende verdiepingen of etages.

Welk klimaat komt er voor in upernavik?

Wat is het klimaat van upernavik?

Welk klimaat duurt de regentijd van april tot oktober?

De tropische regenzone ligt van april tot september op het noordelijk halfrond en de noordelijk gelegen tropen maken dan een regentijd door met dagelijks veel neerslag. Van oktober tot maart ligt de regenzone op het zuidelijk halfrond en maken de zuidelijk gelegen tropen een regentijd door.

Wat is het klimaat van Parijs?

Parijs heeft binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger te maken met een gematigd zeeklimaat. Dit wordt ook wel een gematigd maritiem klimaat genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven