Hoe krijg ik WiFi zonder router?

Hoe krijg ik WiFi zonder router?

Voor een draadloos netwerk buiten je huis, ben je aangewezen op mobiel internet. Mobiele wifi werkt via 3G of 4G. Net als bedraad internet kan mobiele wifi niet sneller zijn dan de verbinding waar het internet vandaan komt. Voor whatsappen, mailen en surfen naar nieuwssites en blogs heb je voldoende aan 3G snelheid.

Hoe krijg ik draadloos internet op mijn computer?

Als u met een computer of laptop draadloos internet wilt ontvangen, moet deze voorzien zijn van een draadloze netwerk kaart. Bijvoorbeeld een PCI kaart of PCMCIA kaart. Ook wordt vaak een wifi usb adapter gebruikt. Nieuwe laptops zijn vaak al voorzien van een ingebouwde draadloze netwerkkaart.

Kan ik internetten zonder WiFi?

Maar wat als er geen wifi-netwerk beschikbaar is en je tóch online wilt? Dan kun je van je smartphone een hotspot maken. Je telefoon is dan het wifi-netwerk waarmee je laptop verbinding maakt. Op die manier ben je met je laptop via mobiel internet online.

Wat als je geen WiFi hebt?

Verwijder uw draadloze netwerkkaart of usb adapter en sluit deze opnieuw aan op uw computer of laptop. Dit is vaak een oplossing voor problemen met uw draadloze netwerkkaart. Probeer uw wifi kaart eens op een andere computer. Werkt deze hier ook niet, dan zou de kaart kapot kunnen zijn.

Hoe kom je aan wifi?

Verbinding maken

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Verbindingen en vervolgens op Wi-Fi.
  3. Sleep het balkje achter ‘Aan’ zo nodig naar rechts zodat het schuifje blauw wordt.
  4. Wifi staat aan en een overzicht opent van de netwerken die binnen uw bereik zijn.
  5. Typ eventueel het wifi-wachtwoord en tik vervolgens op Verbinden.

Kan tablet gebruiken zonder wifi internet?

Mocht je nou ergens zijn waar geen wifi is en je wilt tóch internetten met je iPad of tablet, dan kun je gebruik maken van tethering. Je gebruikt dan je mobiele telefoon als hotspot. Je telefoon fungeert als internettoegangspunt voor jouw tablet.

Kan geen wifi-verbinding maken Ziggo?

Misschien is het apparaat waarop je wilt internetten niet goed ingesteld. Controleer op een andere laptop, mobiele telefoon of tablet of je daarmee wel kunt internetten. Pak een andere mobiele telefoon, laptop of tablet die is verbonden met je eigen wifi-netwerk en open de internetbrowser. Ga naar ziggo.nl.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven