Hoe krijg je chocolade glanzend?

Hoe krijg je chocolade glanzend?

Voor een mooi gestold, glanzend en knapperig resultaat moet chocolade worden getempereerd. Tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van chocolade, waardoor er kristallen ontstaan die zorgen voor de hardheid, glans en krimpkracht van het afgekoelde eindproduct.

Hoe harde chocolade maken?

3. Magnetron methode

  1. Doe de chocolade in een glazen kom en zet de schaal in de magnetron.
  2. Verhit de chocolade in etappes van maximaal 60 seconden op mediumstand.
  3. Roer na elke etappe van 60 seconden de chocolade met een rubberen spatel goed door.
  4. Zodra de meeste chocolade gesmolten is, is de temperatuur rond de 40-45 C.

Hoe taart versieren met chocolade?

Rol de taart door de chocoladeschilfers (gespreid op een ruime vlakke schaal) en werk nadien de bovenkant af. En anders kan je de zijkanten met chocolade bekleden als je de schilfers royaal in de hand neemt en tegen het laagje slagroom aandrukt. Er zal altijd een beetje gedoe aan te pas komen.

Hoe maak je glazuur dat hard wordt?

In eerste instantie denk je misschien, ach wat maakt het uit maar eiwit of water/citroensap maakt echt een groot verschil. Eiwit droogt niet alleen sneller op dan water/citroensap, het droogt ook veel harder en strakker op. Royal icing geeft een hard en mooi vlak resultaat, glazuur blijft zachter en korreliger.

Waarom Temper je chocolade?

Waarom is het zo belangrijk om chocolade correct voor te kristalliseren? Het helpt om de chocolade hard te laten worden en zorgt voor een mooie satijnglans en een heerlijke beet. Het zorgt ervoor dat de chocolade krimpt tijdens het afkoelen, waardoor u hem gemakkelijker uit de moulure kunt halen.

Hoe krijg je chocolade vloeibaar?

Waarschuwingen

  • Hou de chocolade droog en maak het niet te heet, anders wordt het droog en kruimelig.
  • Als witte chocolade droog en kruimelig is geworden, zet het vuur dan laag en roer er een lepeltje olie of boter door tot het weer vloeibaar wordt.

Hoe lang duurt het voor chocolade hard is?

Hoe lang het duurt voordat de chocolade hard wordt kan verschillen per mal en kamertemperatuur. Als de chocolade zonder moeite uit de mal komt, dan is hij klaar! Bij mij was dit na ongeveer 30 minuten. De meningen zijn erover verdeeld, maar sommige professionals gebruiken de koelkast om het proces te versnellen.

Hoe lang duurt het voordat chocolade hard wordt in de koelkast?

Laat de chocolade ca. 5 minuten stollen in de koelkast.

Hoe taart versieren met hagelslag?

Hagelslag/Nogatine op een baan van zilverfolie strooien. Bovenkant van de taart nog niet afsmeren. Pak de taart tussen je twee handen (een hand op de bovenkant andere op de onderkant) en rol hem zo over de hagelslag/nogatine. Het zit er dan mooi op.

Welke glazuur wordt hard?

Icing is hard dun glazuur dat gebruikt wordt ter decoratie van taarten, cakes, koekjes of ander gebak. Voor het aanbrengen is de icing vloeibaar, maar wordt hard als het opdroogt.

Hoe lang duurt het voordat glazuur hard is?

Bestrijk het gebak met het glazuur en laat het vervolgens uitharden, Dit kan 1 tot 2 uur duren, in de koelkast gaat her sneller.

https://www.youtube.com/watch?v=GT-Znb_fJwI

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven